Preview 34. kolo

Rozbalit dárek o den dříve? Plzeň hostí Bruslaře!

V předvečer Štědrého dne se uskuteční ještě jeden extraligový zápas, Plzeň v něm v souboji o postupovou čtyřku na svém ledě přivítá Bruslaře.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
23. prosince 2021
34. kolo Tipsport extraligy

Modrobílí s Bruslaři před svými fanoušky strádají. V posledních deseti domácích utkáních na Středočechy vyzráli pouze čtyřikrát, z toho jednou až po samostatných nájezdech. Aktuální jsou tři prohry, na loňské dvě navázala letošní 2:4. Celkově v posledních deseti vzájemných duelech Škoda skolila Mladou Boleslav jen třikrát.

Z tábora soupeře

Bruslaři loňskou základní část zakončili na třetím místě s šestibodovým náskokem na indiány. Letos je to mezi oběma celky opět vyrovnaný boj, lépe si ale nyní vedou modrobílí, konkrétně o sedm bodů drží čtvrtou pozici, Mladá Boleslav má ale duel k dobru.

Výkony Bruslařů jako kdyby stály na jednom hráči. Tím je osmadvacetiletý přerovský rodák David Šťastný, který sice v kádru Bruslařů působí již čtvrtým rokem, vloni ale katapultoval svůj bodový přísun více jak dvojnásobně oproti letům předešlým. Zapsal totiž v jednašedesáti zápasech šedesát bodů (29+31) a letos ve skvělých výkonech pokračoval - ve třinácti kolech nasázel čtyři branky a osm připravil pro své spoluhráče. Dařilo se i týmu, jen třikrát Bruslaři odcházeli v této době z ledu s prázdnou, prohráli čtyřikrát. Jenže desátého října se dravý forvard zranil a vrátil se až v minulém kole proti Brnu, veledůležitý souboj o šest bodů v boji o postupovou čtyřku Středočeši opanovali 3:2. A bilance Mladé Boleslavi v době zranění Davida Šťastného? Sedmnáct nutkání a pouze sedm výher... „Navrátit se nebylo tak těžké. Těšil jsem se na to, ale postupem času toho zápasu to bylo náročné. Mělo to velké tempo. Měl jsem chuť, měsíc a půl jsem trénoval, takže jsem byl odhodlaný a chtěl jsem hrát, co jsem hrál. Něco jsem udělal špatně, něco dobře, ale užil jsem si to a jsem rád, že jsme získali tři body,“ vyjádřil se hráč s číslem dvacet devět pro klubový web.

Nicméně nejproduktivnějším hráčem je aktuálně v týmu Pavel Kousal s bilancí 9+11, v zádech má šestnáctibodové Jakuba Kotalu (11+5) a Ondřeje Najmana (7+9). David Šťastný je pátý, přestože neodehrál oproti svým parťákům ani polovinu zápasů. Mezi třemi tyčemi se daří oběma gólmanům, shodně také odchytali podobný počet zápasů. O něco lépe si přeci jenom vede Jan Růžička (92,24%) oproti Gašperu Krošeljovi (91,26%).

Početní výhody Středočechů jsou až dvanácté nejproduktivnější, hra v oslabení desátá. Suma posbíraných trestných minut jedenáctá, zblokovaných střel úplně nejnižší a rozdaných hitů čtvrtá.


Výsledky posledních zápasů

HC Olomouc 2
HC Škoda Plzeň 5
(0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 25. J. Knotek (Klimek, Kusko), 57. Navrátil (T. Černý) – 13. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 34. Schleiss (Bulíř, F. Suchý), 41. G. Thorell (Bulíř, Čerešňák), 51. F. Přikryl (M. Lang), 60. Bulíř (F. Suchý).
HC Škoda Plzeň: Svoboda – Čerešňák, L. Kaňák, Budík, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, Kremláček – J. Dufek, Mertl, Dzierkals – Schleiss, Bulíř, F. Suchý – G. Thorell, Kodýtek, Blomstrand – Adamec, F. Přikryl, M. Lang.


BK Mladá Boleslav 3
HC Kometa Brno 2
(1:0, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. P. Kousal (Pospíšil, O. Najman), 35. Kotala (Claireaux, Pospíšil), 40. Lintuniemi (Pospíšil, Kantner) – 48. P. Mueller (P. Holík), 55. P. Holík (P. Mueller, Bartejs).
BK Mladá Boleslav: J. Růžička – Pavel Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Kelemen, Fořt, D. Šťastný – Kantner, O. Najman, P. Kousal – Kotala, Claireaux, Pospíšil – Lunter, Bičevskis, J. Stránský.