Ohlasy 39. kolo

Vyložených šancí bylo opravdu dost, nicméně jsme to netrefili, mrzí Tomáše Mertla

Potřetí v sezóně se Plzeň utkala s hradeckým Moutnfieldem. V prvních dvou případech se radoval domácí celek, tentokrát ale vyrovnaná bitva patřila hostům. Hradec zvítězil 3:2, jedním z plzeňských střelců byl i Tomáš Mertl, který v minulosti na východě Čech působil.

Dnes se utkal druhý celek tabulky se čtvrtým, na ledě bylo znát, že se setkávají mužstva z vrchu tabulky. Těsná bitva nakonec patřila hostům. „Hradec je určitě silný tým. Všude byli kompaktně v pěti a u nich ve třetině bylo strašně těžké se prosadit a udržet. Chyba byla, že jsme nedokázali dostávat kotouče na obránce, kolem brány byl příliš přehuštěný prostor,“ říká Tomáš Mertl.

Plzeň se dostala v zápase jako první do vedení, leč v prostředním dějství hosté skóre otočili. Vyrovnat se povedlo právě Mertlovi, který odčinil svůj předešlý faul. „Byl jsem odpočinutý z trestné lavice, tak jsem měl nejspíše více sil, než ten obránce. V zakončení mi puk poskakoval, se štěstím jsem to ale zakončil.“ Nedlouho poté mohl Mertl skóre dokonce otočit, tentokrát jeho velkou šanci ale Lukeš v brance hostů chytil. „To mě hodně mrzí. Konečně jsem dostal kotouč mezi kruhy, bohužel jsem to netrefil. Chtělo to trefit trochu níže kolem hlavy, bohužel,“ mrzí domácího hráče.


Indiáni mají jedny z nejlepších početní výhod v celé extralize, tentokrát se ovšem prosadit nedokázali, i když šancí bylo dostatek. „Měli jsme v nich hodně střel, bohužel to tam nespadlo. V první třetině tam byly dvě tyčky. Vyložených šancí bylo opravdu dost, nicméně jsme to netrefili, což bylo vůči zápasu asi rozhodující. Kdybychom tam dali nějaký gól, vývoj utkání se mohl zlomit na naší stranu,“ dodává hráč s číslem 86 na zádech.

Tomáš Mertl v minulosti na východě Čech hrál, utkání proti Mountfieldu tak bere prestižněji. „V Hradci jsem působil, tak proti nim chci vždycky vyhrát. Z výhry proti Mountfieldu má člověk větší radost, dnes se to ale nepovedlo.“ Odčinit dnešní prohru může Plzeň v neděli, kdy je čekají, v poslední době dobře hrající, Vítkovice. „Každý zápas je důležitý, i dnes jsme moc chtěli vyhrát. Teď nás budou čekat Vítkovice, které mají dobrou sérii, poslední zápasy vyhrávají. My se na ně musíme dobře připravit, určitě tam budeme chtít vyhrát,“ říká závěrem Tomáš Mertl.

Foto: Marek Švamberg