Góly v oslabení nahlodaly psychiku

P l z e ň - Důležitý zápas dopadl pro Plzeň neúspěšně. Sparta odskočila až na třígólový odstup, který si udržovala až do konce zápasu. Hlouček fanoušků Západočechů přesto svému mužstvu zatleskal. "Hráči chtěli, bojovali," hlesl po zápase trenér Rostislav Čada.


Milan Nedoma se stal ve druhé třetině aktérem trochu kuriózní situace. Nejprve vyinkasoval trest na dvě minuty, po chvíli jej rozhodčí změnil na trest 5+TDK. "Neviděl jsem to ani na dvě minuty, ale beze slova jsem si šel sednout. Pak mi rozhodčí přišel oznámit, že jsem dostal trest do konce utkání," divil se plzeňský bek.

V této přesilové hře Sparta opět odskočila na tříbrankový rozdíl, ovšem i při hře v plném počtu se hosté těžko prosazovali. "Ale oproti Vsetínu jsme odehráli první třetinu dobře, ale góly v oslabení se podepsali na naší psychice, to se potom hraje těžko," zoufal si mohutný bek.

Využité přesilovky byly jednoduše rozhodujícím faktorem. "Rozhodlo se v nich, těžko se to pak dohání," souhlasil se svým spoluhráčem Radek Matějovský. "Byly to naše blbosti. Při hře v pěti proti pěti to bylo vyrovnaný, ale proti týmu jako je Sparta se nesmíme nechat vylučovat," přidal postřeh z brankoviště Libor Barta.

Kolem zápasu na Spartě se rojily spekulace ohledně dalšího setrvání plzeňských trenérů. "Mají to těžký, nedaří se nám, hrajeme v křeči. Chtěli bychom být v tabulce samozřejmě úplně někde jinde," říká Nedoma. "O play-off se ale rozhodně poperem," dodal odhodlaně Radek Matějovský. Hodně ran musel v zápase snést útočník Sparty Jan Marek, na kterého byl i výše zmiňovaný zákrok Nedomy. "Nebyly to žádné nefér zákroky, Plzeň je pověstná, že hraje hodně do těla." Trápení pátečních soupeřů Sparty mu nezůstalo utajeno. "Určitě nepatří tam, kde jsou. V Plzni je hodně kvalitních hráčů," dodal.