Preview 46. kolo

Vzhůru do poslední čtvrtiny! Čtvrtá Plzeň hostí třetí Dynamo

Druhý zápas během tří dní čeká na modrobílé, po Motoru zavítá na západ Čech k duelu sousedů v tabulce mužstvo Pardubic.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC DYNAMO PARDUBICE

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
26. ledna 2022
46. kolo Tipsport extraligy

Škoda v posledních již šesti duelech v řadě před svými fanoušky na Pardubice vyzrála, naposledy v letošní sezóně koncem října 3:2. Ovšem pozor, stejný počet kol na ledě stejného soupeře zase ztratila. Letos 0:4 a 3:4 v samostatných nájezdech.

Z tábora soupeře

Dynamo vloni po letech strádání vystrčilo růžky a zakončilo základní část sedmé. Letos je aktuální pozice před čtvrtou Plzní třetí. Východočeši jsou pravidelnými sběrateli bodů, pouze jednou se stalo, že by dvakrát v řadě odcházeli z ledu s prázdnou. Aktuální je série šesti výher, naposledy s Olomoucí 3:0.

Bodově se nejvíce v mužstvu daří letní posile Robertu Říčkovi ze Sparty, který nasázel rovných dvacet branek a šestnáct připravil pro své spoluhráče. V zádech má Anthonyho Camaru, který je na hodnotě 20+14 a pouhý bod mu schází k překonání osobního loňského výkonu. Kanadský forvard se navíc nedávno rozhodl s Dynamem o dva roky prodloužit smlouvu, přičemž pro klubový web prohlásil: „Vedení mi věří, a já zase věřím jim, že vždycky dokážou dát dohromady co nejlepší tým. A že nám v případě potřeby poskytnou cokoli, co je potřeba, abychom vyhráli titul.“

Mezi třemi tyčemi se poměrně pravidelně střídají Milan Klouček a explzeňský Dominik Frodl. Navíc s i vyrovnanou hodnotou úspěšnosti zákroků kolem dvaadevadesáti procent.

Jako tým se Východočeši v celé soutěži pyšní před Plzní a po Třinci druhými nejproduktivnějšími početními výhodami, hra v oslabení je po Škodě druhá nejlepší. Celkový počet posbíraných trestných minut je v celé soutěži čtvrtý nejvyšší, suma rozdaných hitů a zblokovaných střel se pohybuje ve středu startovního pelotonu.



Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
HC Motor České Budějovice 1
(1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. F. Suchý (Bulíř, F. Přikryl), 35. Bulíř (F. Přikryl), 35. Blomstrand (Schleiss, L. Kaňák), 49. Bulíř (F. Přikryl) – 26. Gulaš (Vondrka, Vráblík).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Dzierkals, Mertl, M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.


HC Dynamo Pardubice 3
HC Olomouc 0
(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 35. A. Musil, 51. J. Mikuš (Cienciala, O. Roman), 60. A. Musil (R. Kousal)
HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš, J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, Sergijenko, T. Jelínek – Hecl, Poulíček, Blümel – R. Kousal, A. Musil, Camara – Paulovič, O. Roman, Cienciala – T. Urban, Anděl, O. Rohlík.