Preview 48. kolo

Modrobílí po skalpu lídra přivítají o play off bojující Olomouc!

Hned první den nového měsíce čeká na indiány další extraligový souboj, na svém ledě přivítají Olomouc. Ale pozor, díky asistenci televizních kamer bude úvodní buly vhozeno již v 17:00!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
1. února 2022
48. kolo Tipsport extraligy

Olomouc a Plzeň si ve vzájemných utkáních poměrně pravidelně vykrádají stadiony. Škoda nebodovala z posledních deseti výjezdů na Hanou pouze třikrát, kohouti zase ve stejném období pětkrát na západě Čech zvítězili. Statistika sedí i na poslední vzájemný souboj, kdy si indiáni z prérií soupeře po výsledku 5:2 domů přivezli tříbodovou kořist.


Z tábora soupeře
Hanáci se vloni do play off prokousali z posledního možného místa a v podobných vodách se pohybují i letos. První nepostupový Litvínov ztrácí tři body, má ale utkání k dobru. Přitom do soutěže mužstvo vkročilo pravou nohou, v úvodních čtrnácti duelech bralo rovných deset výher. Jenže nyní se karta obrátila a z posledních šesti kol přišla jediná, naposledy před svými fanoušky nestačila Olomouc na Spartu 1:6.

Dobrou zprávou ale je návrat brankářské jedničky a stálice Branislava Konráda. Ten již v létě v přípravném utkání utrpěl ošklivé zranění krku a až nyní se dokázal vrátit mezi tři tyče. A comeback je to povedený, v jedenácti kolech vytáhl úspěšnost zákroků téměř na dvaadevadesát procent. Jeho kolega Jan Lukáš zůstal pod hodnotou 90.

Bodově mužstvo možná překvapivě netáhne David Krejčí, který nasázel sedmnáct branek a přidal devatenáct asistencí, o jediný bod ho totiž předstihl parťák Jan Káňa s bilancí 14+23. V rámci celé soutěže se oba shodně vešli do TOP 15.

Olomouc má těsně před Plzní třetí nejlepší početní výhody v extralize, hra v oslabení je ovšem zcela nejhorší. Méně trestných minut posbírala pouze brněnská Kometa, ta zase jako jediná zblokovala více střel. Suma rozdaných hitů je desátá.


Výsledky posledních zápasů
HC Oceláři Třinec 0
HC Škoda Plzeň 1
(0:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. G. Thorell (Blomstrand, Bulíř).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (34.–36. Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – J. Dufek, Mertl, M. Lang – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – M. Marcel, G. Thorell, Malát.


HC Olomouc 1
HC Sparta Praha 6
(0:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. J. Káňa (Krejčí, J. Knotek) - 20. E. Thorell (Chlapík, Matuškin), 22. Chlapík (E. Thorell), 26. M. Řepík (Sobotka, T. Pavelka), 31. Chlapík (R. Horák), 44. Sobotka (Šmerha), 52. M. Řepík (Sobotka, Šmerha)
HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček, L. Mareš, Škůrek – J. Káňa, Krejčí (A), Bambula – Olesz, Handl, Navrátil – Kusko, J. Knotek (A), Kunc – Burian, Nahodil.