Preview 56. kolo

Indiáni míří pod Ještěd, popasují se s Tygry!

Plzeň se v tomto týdnu pouze jednou vydá k soutěžnímu střetnutí mimo své prérie, představí se v Liberci.


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Home Credit Arena, Liberec
25. února 2022
56. kolo Tipsport extraligy

Za poslední čtyři roky odehráli indiáni na ledě Liberce osm zápasů a pouze v jediném případě uspěli - v závěru roku 2020 6:3. Letos přišel nezdar 2:4, přestože Západočeši vedli 1:0 a 2:1.


Z tábora soupeře
Tygři vloni zakončili základní část na čtvrtém místě o dva body před Plzní, letos je ovšem situace horší. A to dokonce tak, že se Liberec jednu dobu pohyboval na nepostupové pozici do vyřazovacích bojů. Avšak Tygři chytli správnou vlnu, od posledního souboje s indiány odehráli dvanáct zápasů a pouze třikrát odcházeli z ledu s prázdnou! Naposledy skolili Karlovy Vary, před tím se radovali i v Pardubicích a Třinci. Na čtvrté místo Škody tak nyní ztrácejí šest bodů a v kapse mají navíc duel k dobru.

Bodově táhne Podještědské nejvíce Tomáš Filippi, jenž má vyrovnanou bilanci 18+18. V zádech má Michala Birnera, který vsítil o sedm branek méně. Mezi třemi tyčemi je jasnou jedničkou Petr Kváča s úspěšností zákroků téměř dvaadevadesát procent, parťák Jaroslav Pavelka je lehce nad hodnotou 90.

Početní výhody Liberce jsou méně produktivní pouze ve Zlíně, hra v oslabení je ale třetí nejúspěšnější. Suma posbíraných trestných minut je pátá nejvyšší, rozdaných hitů devátá a pouze Mladá Boleslav zblokovala méně střel.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 3
HC Vítkovice Ridera 1
(1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Malát (J. Kindl, Mertl), 31. Dzierkals (Mertl), 60. Schleiss (Kodýtek, Suchý) – 46. A. Solovjov (R. Polák, J. Hruška).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Kvasnička, Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Hamšík – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, Bulíř, F. Přikryl – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Malát, G. Thorell, J. Dufek.


Bílí Tygři Liberec 4
HC Energie Karlovy Vary 1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. J. Vlach (M. Zachar, Klapka), 13. Filippi (Klepiš, L. Šmíd), 31. A. Najman, 55. Filippi (A. Najman) – 26. Průžek (Plutnar).
Bílí Tygři Liberec: J. Pavelka (Kváča) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Ivan, Melancon, Derner, Aubrecht, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – Rychlovský, P. Jelínek (C), A. Najman – J. Vlach, J. Šír, Klapka.