Preview 52. kolo

Poslední hrací týden je tady! Plzeň jej odstartuje v Brně

Další souboj s modrobílým celkem čeká na indiány. Po duelu s Kladnem je nyní čeká ten s brněnskou Kometou.


HC KOMETA BRNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Winning Group Arena, Brno
1. března 2022
52. kolo Tipsport extraligy

Letošní vzájemná bilance je mezi oběma soupeři velice vyrovnaná - na body vede Škoda 5:4. Úvodní dva duely pro sebe Jihomoravané uzmuli v nájezdech, naposledy ovšem kontrovala Plzeň 6:3.


Z tábora soupeře
Brno vloni zakončilo základní část na devátém místě a i letos se pohybuje v prakticky totožných vodách. Přitom vstup do soutěže byl dobrý, nezdary přišly v úvodních šesti kolech jen dva. Jenže poté se karta obrátila, aktuální je jedenáctá pozice a pouhý dvoubodový náskok na nepostupovou třináctou příčku. Avšak Brno má také zápas k dobru oproti svým sousedům.

Vedení týmu se pokusilo mužstvo oživit ještě na začátku kalendářního roku. Na hostování přišel Lukáš Doudera z Karlových Varů, střídavé starty si vyřídil z Třebíče Vojtěch Štrondala. Nejvíce ale vzbudil emoce návrat Marka Čiliaka, který působil v Popradu.

Zatím ze všech brankářů Komety vykazuje nejlepší čísla, úspěšnost zákroků vytáhl na 92,6%. Jakub Sedláček je těsně v závěsu, okolo devadesátky se točí Matej Tomek a Lukáš Klimeš. Bodově mužstvo nejvíce táhne Peter Mueller, který nasázel dvaadvacet branek a přidal sedmadvacet asistencí. V zádech má Martina Zaťoviče s bilancí 14+26 a Petra Holíka 12+27.

Brno má v lize sedmé nejproduktivnější početní výhody, hra v oslabení je na tom na chlup stejně. Mužstvo posbíralo nejmenší počet trestných minut, suma rozdaných hitů je sedmá a zblokovaných střel zapsala více pouze Energie a Olomouc.


Výsledky posledních zápasů
HC Škoda Plzeň 4
Rytíři Kladno 3
(3:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. J. Kindl (Budík), 14. Kaňák (Čerešňák, Dzierkals), 17. M. Lang (Dzierkals, Kodýtek), 24. Dvořák (Čerešňák, Adamec) – 40. K. Wood (M. Indrák, Ticháček), 42. Melka (Pytlík), 60. Zikmund (Kubík, Dotchin).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – Suchý, Kodýtek (A), J. Dufek – Blomstrand, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Mertl, Dzierkals – Adamec, Malát, Dvořák.


HC Kometa Brno 2
Mountfield HK 4
(0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 38. Ďaloga (Kollár), 59. P. Holík (P. Mueller, Zaťovič) – 36. Kelly Klíma (Ščerbak, McCormack), 39. R. Pilař (Kelly Klíma), 46. Perret, 60. Smoleňák.
HC Kometa Brno: Kiviaho (F. Novotný) – Nedomlel, Blain, R. Pilař, F. Pavlík (A), Jank, McCormack, Kalina – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – Cingel, Orsava.