Rozhodnutí DK ELH

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Tomáš Mertl (HC Škoda Plzeň) a Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav)

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu BK Mladá Boleslav zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Tomáše Mertla na protihráče Marise Bicevskise, za který mu byl v utkání HC Škoda Plzeň – BK Mladá Boleslav (12. 3. 2022) uložen menší trest za vražení na mantinel.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč zneužil zranitelného postavení protihráče a zezadu ho v nebezpečné vzdálenosti od hrazení postrčil rukama. Protihráč ztratil v důsledku zákroku stabilitu a při pádu se hlavou udeřil o hranu mantinelu. Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako vražení na mantinel a hráče Tomáše Mertla (HC Škoda Plzeň) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 1 soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/20213097.

Předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se na základě podnětu klubu HC Škoda Plzeň zabýval ve zkráceném řízení rovněž zákrokem hráče Pavla Kousala na protihráče Vladimíra Kremláčka ve stejném utkání. Na základě videozáznamu shledal, že hráč se při nájezdu na protihráče s cílem dosažení vyšší intenzity ataku v konečné fázi odrazil a vahou celého těla při střetu přirazil hlavu protihráče na ochranné sklo. Předseda disciplinární komise ELH vyhodnotil zákrok jako napadení a hráče Pavla Kousala (BK Mladá boleslav) potrestal nepodmíněným zastavením činnosti na 1 soutěžní utkání.

Záznam zákroku najdete na https://hokej.cz/tv/hokejka/video/20213098.