Ohlasy SUM

Bylo vidět, že hra do těla nám vůbec nedělá problém, hlásí Kryštof Hrabík

Je to tady. Dnešním dnem odstartovaly přípravné zápasy A týmu. Stejně jako minulý rok na západ Čech zavítal prvoligový Šumperk, který při prvním měření sil dokonce Škodovku porazil. Nyní se však neprosadil a Škoda zvítězila 4:0.

Střetnutí začalo pro plzeňské barvy dobře, indiáni měli tlak i spoustu šancí, první třetina však branku nenabídla. Góly nakonec padaly jen ve druhé periodě, Západočeši se prosadili hned čtyřikrát. Zápas se ale nehrál v přátelském duchu, k vidění bylo plno osobních soubojů, Samuel Bitten dokonce vyhrál pěstní souboj. „Asi si nepamatuju, kdy jsem odehrál v přípravě takto vyhrocené utkání. My jsme do zápasu šli skvěle připravení, v utkání jsme přidávali na fyzičnosti a jen tak dále do dalších zápasů. Já tento styl hry kvituju a vyhovuje mi. Myslím, že bylo vidět, že hra do těla nám vůbec nedělá problém. Je to i součást hry, když se tímto stylem snažíte rozhodit soupeře,“ praví předsezónní posila Kryštof Hrabík.

A jak si samotný hráč užil pověstnou letní přípravu? „Já si myslím, že po suché přípravě jsme skvěle připravení na sezónu. Pro mě osobně byla jedna z nejtěžších, co jsem zatím zažil a nyní je to cítit, že nohy jedou. Práce samozřejmě nekončí, stále se tvrdě maká. Třeba, až budeme hrát bez únavy, bude to ještě lepší,“ říká útočník Škody.

Plzeňský centr nastoupil s Martinem Langem a Alekssim Rekonenem na křídlech v první lajně. „Já jsem se na zápas ohromně těšil, osobně jsem hrál naposled na začátku ledna a trénování bylo hrozně dlouhé. Musím říct, že jsem si dnešní utkání užil, navíc přišli lidi, za což jim děkujeme. Bylo vidět, že se jedná o první zápas, takže souhra s Martinem a Aleksim byla kostrbatá, nicméně na první zápas to nebylo vůbec špatný,“ ma jasno Hrabík.

Jak již bylo řečeno, Škoda Plzeň zvítězila na startu přípravy 4:0 a hned polovinu branek vstřelili indiáni ve vlastním oslabení. Avšak v početních výhodách se modrobílí neprosadili, co sházelo? „Chyběly tam střely a větší důraz do brány. Přesilové formace se vytvořily dneska ráno, takže ještě nebyl moc čas si o tom popovídat a rozebrat je.

Kdo zápas pozorně sledoval, nemohl si nevšimnout, že plzeňský útočník se často pohyboval v okolí brankáře na hraně brankoviště. „Jsem tady od toho, abych se postavil na brankoviště a co nejvíc to tam znepříjemnil brankáři. Mně to tam vyhovuje a když budu na ledě, tak prostor před bránou vždy budu vyhledávat,“ hlásí Kryštof Hrabík.

Minulý rok Šumperk na západě Čech zvítězil 3:1, nicméně dnes to bylo zcela odlišný zápas. „Něco jsem slyšel od kluků, že se vloni prohrálo, avšak to je minulost. Dneska jsme šli do toho, že chceme vyhrát, ostatně jako každé utkání. Potřebujeme získat vítěznou mentalitu, navíc dnes jsme duel odehráli i s nulou v zádech, takže obrovská pochvala pro oba brankáře. Jen tak dále do další zápasů,“ říká závěrem Kryštof Hrabík.


FOTO: Roman Turovský.