Přátelsky v LIT

Odveta po dni oddechu. Do Plzně míří Litvínov!

Uplynul jeden den a hráči Plzně a Litvínova opět zkříží hokejky. Jen místo konání se přesouvá ze severních do západních Čech.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
18. srpna 2022
přátelské utkání

Vloni oba týmy odehrály společně čtyři zápasy a body si zcela vyrovnaně rozdělily. Lépe začali modrobílí, kteří na půdě svého soka zvítězili 5:2, Verva ovšem kontrovala v Plzni 4:3. Zbylé dva duely skončily shodným výsledkem 4:3 v prodloužení ve prospěch domácích. Jenže letos začali Severočeši pořádně zostra, na svém ledě zvítězili 7:0. Jak si oba celky povedou nyní?


Srpnové dvojutkání
Jak již bylo řečeno, oba celky se utkají po dni volna. V úterý byl co do výsledku duel zcela v režii Vervy. „My jsme odehráli šílené utkání. Nemůžeme se opřít prakticky o nic. Z naší strany tam bylo spoustu nepřesností a chyb. A to jak individuálních, tak systémových,“ nehledal po utkání výmluvy lodivod indiánů Václav Baďouček. Jeho svěřenci již v čase 4:25 mířili do třetího oslabení, z toho dvakrát inkasovali. „Na začátku utkání měli hosté nějaké fauly, které jsme využili, to dneska rozhodlo - dali jsme tři góly v početních výhodách,“ odhaloval rozhodující momenty střetnutí domácí lodivod Vladimír Růžička.

Na sever Čech vycestovali i příznivci Plzně, avšak od Litvínova museli zkousnout nejvyšší porážku od dvacátého ledna roku 1987, kdy byl výsledek ještě o jeden inkasovaný gól vyšší. „Shrnul bych to slovem ostuda. Jak řekl trenér v kabině, to nemělo parametry extraligového zápasu. Musíme se zároveň omluvit fanouškům, kteří přijeli, protože tohle nebylo koukatelné. Tam nebylo nic. Pokud se nebudeme rvát a hrát jako tým, tak nepřehrajeme nikoho,“ nehledal kličky ani forvard Škody Adam Dvořák.


Důležité informace

  • Permanentkáři (premium i klasik) jdou zdarma!
  • Vstupenky jen za 100 Kč.
  • Diváci se posadí na své místo dle permanentní vstupenky či zakoupené vstupenky na utkání – bude otevřená celá hala (všechny sektory).
  • Prodej vstupenek online od 18. srpna od ranních hodin a v kanceláři ticketingu následně od 15:30.
  • Otevřeny budou vchody C a D (na východní straně haly) a vchod J (na západní straně haly).
  • Stánky s občerstvením budou otevřeny pouze uvnitř stadionu – dva na východní straně a jeden na západní straně.


Rozpis přípravných duelů indiánů

11.8.2022 HC Škoda Plzeň - Draci Pars Šumperk 4:0

16.8.2022 HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 7:0

18.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov od 17:30

23.8.2022 HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary od 17:30

25.8.2022 BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň od 17:30

3.9.2022 Düsseldorfer EG - HC Škoda Plzeň od 20:00

4.9.2022 Soupeř zatím neznámý - HC Škoda Plzeň

8.9.2022 HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav od 17:30



Výsledek minulého zápasu
HC Verva Litvínov 7
HC Škoda Plzeň 0
(2:0, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 1. Straka, 6. Zdráhal (Estephan, Freibergs), 22. Helt (Havelka), 46. Straka (Stránský, Zdráhal), 52. Zeman, 53. Fronk, 54. Abdul (Zdráhal, Estephan).
HC Verva Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, Zeman, Kolář, Friebergs, Demel (A), Strejček, Baláž – Abdul, Estephan, Zdráhal – Straka (C), Stránský, Hlava – Chalupa, Sukeľ, Fronk – Berka, Helt, Havelka.
HC Škoda Plzeň: Pavlát (54. Vondraš) – Kremláček, Zámorský (A), Kaňák (A), Budík, Baránek, Vitaloš, Kvasnička – Rekonen, Bitten, Lang – Suchý, Kodýtek (A), Dvořák – Blomstrand, Meyer, Hrabík – Adamec, Malát, Sedlák.