Valašsko přivítá plzeňského Málka

P l z e ň - Bojovat s propastnou ztrátou na play-off budou hokejisté Plzně v ostře sledované premiéře Romana Málka v plzeňském dresu ve Vsetíně. Vedle exslávistického brankáře bude trenérům k dispozici i forvard Michal Straka. Po hubených ziscích na svém hřišti musí hokejisté Lasselsbergeru nutně bodovat. Plzeň nastoupí v kompletní sestavě.

Vsetínští mají o bod více než Plzeň, v posledním kole posílili své sebevědomí výhrou na pražské Slavii, přestože Valachům schází několik opor. Nejproduktivnější bek Patrik Luža má poraněný stehenní sval, zranění brání nastoupit i Josefu Štraubovi a Tomáši Vakovi. Čerstvou posilou je Slovinec Tomáš Razingar, který zamířil na Valašsko na hostování z Pardubic.

Vsetínští hokejisté se po taktovkou staronového trenéra Neliby nadechli k úprku ze spodních pater tabulky a boj o play-off nevzdávají. Výkony na hřištích soupeřů a na vlastním stadionu mají Valaši vyrovnané. V počtu bodů získaných na domácím stadionu jim patří předposlední místo, z 18 zápasů sedm vyhráli, dva remizovali, osm prohráli a jeden zápas skončil výhrou soupeře v prodloužení.

Aktuální forma Vsetína se zdá být velmi dobrá. Povánoční sérii zápasu zahájili několikanásobní mistři prohrou v Pardubicích 3:0, poté však zvítězili doma nad Libercem a pro tři body si dojeli na zmiňovanou Slavii.

Právě se Slavií Plzeň připravila veřejnosti další šok. Strůjce loňského titulu Edenských, mnohonásobný reprezentant a velký oblíbenec fanoušků Slavie Roman Málek zamířili do Plzně. Opačným směrem se vydal vytoužený hráč Vladimíra Růžičky Aleš Krátoška, a také brankář Zdeněk Šmíd. Pro Málka bude zápas ve Vsetíně premiérou v plzeňském dresu.

O mnoho zkušenější je již Michal Straka, dlouholetý hráč Plzně, který se vrátil do svého rodného klubu z Liberce výměnou za dalšího dlouholetého Plzeňáka, obránce Jiřího Hanzlíka. Odchodem Krátošky opět osiřel post kapitána týmu.

vs. HC Vsetín HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 12. 13.
Skóre 74:82 85:103
Výhry 13 12
Remízy 4 5
Prohry 19 18
Body 41 40
Hráči
Nejproduktivnější hráč Hudec - 23 (8+15) Straka - 27 (14+13)
Nejlepší střelec Hudec, Demel, Luža – 8 Straka - 14
Nejvíce trestných minut Frolo - 78 Dvořák - 94
Nejlepší +/- Demel - +5 Výborný - +3
Brankáři Biegl - 93,28 % Málek - 92,60 %

Sestavy mužstev z minulého kola

Vsetín: Biegl - Jaškin, Frolo, Hrabal, J. Polák, Kuboš, Vyrůbalík - Dubec, Pavliš, Demel - Hudec, Stantien, Selingr - Ambruz, Sochorek, Šebesta.

Plzeň: Šmíd - Výborný, Jindřich, Dobroň, Hanzlík, Nedoma, Klaus - Paroulek, Straka, Andrašovský - Dvořák, Krátoška, Matějovský - Vostřák, Hurtaj, Důras - Šaffer, Švík, Kracík.