Preview 41. kolo

Plzeň odstartuje domácí trojduel s Vítkovicemi!

Indiáni mají tento týden před sebou hned trojlístek domácích duelů, jako prvního soupeře přivítají Ostravany.

41. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. VÍTKOVICE od 17:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC VÍTKOVICE RIDERA

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
10. ledna 2023
41. kolo Tipsport extraligy

Posledních šest duelů s Riderou bylo pro Škodu ve znamení střídání výhry a prohry. Hned tři z těchto utkání nerozhodla základní hrací doba, stejně tak poslední dva. Jak si oba celky povedou nyní?


Z tábora soupeře
Vítkovice loňskou základní část zakončily na osmém místě, stejně jako rok před tím. V předkole play off přetlačily na pět zápasů Olomouc, ve čtvrtfinále ale již byl nad síly v poměru 0:4 Třinec.

Letos je umístění zatím mnohem lepší, Vítkovice nahánějí ze své druhé pozice lídra z Pardubic. Na něj ztrácejí dva body, mají ovšem ale i odehraný duel navíc. V posledních pěti kolech ztratili Ostravané pouhé dva body, naposledy loupili 3:1 v Karlových Varech.

V dresu Ridery platí za brankářskou jedničku Aleš Stezka, jenž úspěšnost zákroků vytáhl téměř nad dvaadevadesát procent, Lukáš Klimeš je ovšem v těsném závěsu. Kanadské bodování týmu vede Dominik Lakatoš s téměř bilancí 15+20, v zádech má nejlepšího střelce týmu Robertse Bukartse (16+15).

Ostravané mají v soutěží třetí nejproduktivnější početní výhody, využijí více jak každou pátou. Hra v oslabení je pak zcela nejlepší. Suma posbíraných trestných minut je v celé soutěži sedmá nejvyšší, rozdaných hitů dokonce druhá a zblokovaných střel stejně tak.


Výsledky posledních zápasů
HC Oceláři Třinec 6
HC Škoda Plzeň 1
(3:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Hrehorčák (Roman), 4. Roth (Marcinko, J. Jeřábek), 8. Nestrašil (Hudáček, J. Jeřábek), 27. Chmielewski (Marinčin, Nestrašil), 30. Zahradníček (Dravecký), 40. Daňo (J. Jeřábek, Nestrašil) – 55. Holešinský (Piskáček, Rekonen).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (8. Mi. Svoboda) – Houdek, Kaňák, Piskáček (A), Jiříček, Kremláček, Kvasnička – Schleiss (C), Kodýtek, Holešinský – Lang, Mertl (A), Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – A. Dvořák, Bitten, Adamec.


HC Energie KV 1
HC Vítkovice Ridera 3
(0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. Gríger (Stříteský, Rachůnek) – 15. Mueller (Krieger, Bukarts), 36. Chlán (Gewiese), 60. Lakatoš.
HC Vítkovice Ridera: Stezka (Klimeš) – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, J. Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller (A) – Kotala, L. Krenželok (C), Lakatoš (A) – Fridrich, Chlán, Krejsa – R. Půček, Dej, Lednický – Bernovský.