Bronzoví druháci

Malí indiáni ročníku 2015 hrdě reprezentovali v italském Bolzanu!

O víkendu v polovině března se konal turnaj druhých třid v Bolzanu, kterého se zúčastnili také malí indiáni. Konkurencí jim byla mužstva z osmi zemí, ze kterých se poskládalo šestnáct týmů do čtyř skupin.

Plzeňáci srdnatě bojovali ve skupině, kterou ovládli dvěma výhrami nad mužstvem KAC 9:1 a HC Pustertal 6:1. Osudným jim byl pouze francouzský soupeř Annecy Hockey, se kterým prohráli 0:2.

Poté, co indiáni vyhráli skupinu, postoupili do čtvrtfinále s rakouským týmem HC Innsbruck, který vlétl do utkání a zvládl celé čtvrtfinále o trochu lépe, i když se Západočeši opravdu snažili. Jelikož s protivníkem hráli na jednu bránu, ale přes dobrou obranu, které vévodila ještě o rok starší a větší brankařka, tak i proto malí indiáni nebyli schopni do ještě zmenšené branky vstřelit gól. I proto prohráli utkání 0:2 a tím pádem se modrobílí museli poprat s tím, že už si nezahrají o medaile, ale čeká je boj ve skupině o páté až osmé místo.

Druhý den, když začínala skupina o umístění, bylo vidět, že se Plzeňáci semkli a nejprve porazili tým Junior Capitals z Vídně 4:2 a o dvě hodiny později vyhráli boj o páté místo nad týmem Annency Hockey 4:1, kterýmu vrátili porážku ze skupiny.

Trenér Tomáš Hofrajtr hodnotí turnaj: „Jsem rád za kluky, že jsme měli tuhle možnost zúčastnit se takového mezinárodního turnaje. Kluci zjistili, že i země kolem nás umí hrát dobře hokej a že konkurence v hokeji je obrovská. Hra na turnaji, kterou jsme předváděli, se líbila nejenom mně, ale uznání jsme měli i od jiných trenérů. Protože když si zpětně vyberu jakýkoliv zápas, tak jsme se soupeři hráli většinou jednostranně. Škoda jen té chybičky ve čtvrtfinále. Jinak jsem rád, že kluci ukázali týmový výkon a co vše se už v hokeji naučili.“

Sestava
Linhart, Zdeněk, Hajný, Netrval, Pašek, Hofrajtr, Touš, Růžička, Cotte, Pulpána, Hájek, Matějíček, Stráský, Pejchar, Herian.