Návštěva FN Plzeň

Indiáni završili akci Zápas pro dobrou věc, podpořili osobně dětské pacienty ve FN Plzeň

První prosincový den byl i dnem duelu s mladoboleslavskými Bruslaři ve znamení Zápasu pro dobrou věc. Indiáni v tomto extraligovém střetnutí nejenže hosty deklasovali 5:0, společně se svými fanoušky ale i podpořili dětské oddělení ve FN Plzeň.

Jen co v osmé minutě čtyřiadvacátého kola Tipsport extraligy zavěsil Aleksi Rekonen z pravého kruhu ke vzdálenější tyči, začal led v LOGSPEED CZ Aréně zasypávat jeden plyšák za druhým. Nakonec se jich pro dobrou věc vybralo více než tři sta.

Projektu hokejového klubu HC Škoda Plzeň se zúčastnil i primátor města Plzně Mgr. Roman Zarzycký, který i kapitána Škody Jana Schleisse, jeho asistenta Jana Piskáčka a tvář projektu Tomáše Dujsíka doprovodil spolu se spolumajitelem a předsedou představenstva klubu Janem Šmuclerem do FN Plzeň.

K vybraným plyšákům přidali všichni společně další dárky, nechyběly i podepsané kartičky hráčů A týmu. Podpora směřovala na dětské oddělení, především pak to hematoonkologické.

„Já moc děkuji, že jste sem všichni přišli. Jste sportovní ikony jak pro mladé kluky a někdy i holky, tak i pro rodiče. Tímto gestem jste dokázali, že hranice se dají posouvat. Přesně to dělají i naši lékaři a sestry, protože to, co dnes dokáží léčit, bylo před deseti lety zcela nemyslitelné. Jsem moc rád, že na této klinice je perfektní tým, stejně jako jste vy. Je totiž důležité, aby čas, který tady kdokoliv tráví, byl co nejpříjemnější a tím i nejkratší. Podle mě je hodina v nemocnici jako celý den v běžném životě,“ vysvětluje ředitel nemocnice MUDr. Václav Šimánek, Ph. D. a dodává: „Ještě jednou moc děkuji vám všem, že jste přišli v tomto adventním čase. Každý dárek potěší a věřím, že děti budou šťastné. Děkuji i panu primátorovi, že dorazil a tuto akci podpořil, protože podpora města pro nemocnici je zosobněna panem Zarzyckým a je naprosto dokonalá.“

„Když se mě Honza Šmucler zeptal, zda bych akci podpořil, neváhal jsem ani chvilku, protože na projektech z mého pohledu s nejlepší fakultní nemocnicí v republice spolupracujeme velmi často. Je tady tým oddaných profesionálů, který se dokáže skvěle postarat nejen o malé pacienty, ale o všechny lidi. Proto chci za tuto akci hokejovému klubu i všem ostatním poděkovat, protože se ukazuje, že jsme jedno město a jedno srdce. Mladým pacientům pak přeji, aby se jim splnila i ta nejtajnější přání a byli v rámci možností zdraví a šťastní,“ popsal primátor města Plzně Mgr. Roman Zarzycký.

„Já bych chtěl poděkovat všem našim fanouškům v čele s kotlem, kteří se na akci podíleli. Chci vám všem, nejenom malým pacientům, popřát brzké uzdravení a krásné svátky,“ dodal spolumajitel klubu a předseda představenstva Jan Šmucler.

Klub HC Škoda Plzeň děkujeme všem za podporu při této akci, zejména řediteli nemocnice MUDr. Václavu Šimánkovi, Ph. D. a tiskové mluvčí paní Mgr. Gabriele Levorové.