Preveiw 43. kolo

Derby! Před reprezentační pauzou přijíždí Energie

Reprezentační přestávka již pomalu klepe na dveře a na modrobílé čeká poslední extraligové střetnutí - hostit budou Karlovy Vary.

43. kolo ONLINE: PLZEŇ vs. KARLOVY VARY od 16:30!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
4. února 2024
43. kolo Tipsport extraligy

Plzeň dokáže v derby své prérie ochránit. V posledních třinácti extraligových duelech konaných v západočeské metropoli jich opanovala jedenáct a jednou uloupila alespoň bod. Jak si Škoda povede nyní?


Z tábora soupeře
Energie vloni skončila po základní části devátá, letos je umístění o chloupek horší - desáté. Se Škodou jsou prakticky sousedy tabulce, oba celky dělí dva body a jsou mezi nimi vmáčknuté Vítkovice.

Mužstvo ovšem zůstává prakticky beze změny, pouze ze Sokolova si v průběhu sezóny vyřídili střídavé starty Adam Rulík a Daniel Kružík. Naposledy v závěru ledna přišel na pomoc z Popradu Garrett McFadden.

Bodově se v týmu nejvíce daří Dávidu Grígerovi, který vsítil patnáct branek a přidal sedmáct asistencí. Na záda mu dýchá Tomáš Rachůnek (12+13), třetím do party je Ondřej Procházka (9+10). Mezi třemi tyčemi odchytal většinu času Dominik Frodl s úspěšností zákroků přes dvaadevadesát procent, Vladislav Habal je prakticky přesně o procento pozadu.

Početní výhody Energie jsou v celé soutěži dvanácté nejproduktivnější, hra v oslabení je čtvrtá. Suma posbíraných trestných minut desátá nejvyšší, rozdaných hitů šestá a ta zblokovaných střel naopak pátá. Průměrná domácí návštěva lehce přes 4000 diváků je pak v rámci Tipsport extraligy po Mladé Boleslavi a Kladnu nejnižší.


Výsledek posledního zápasu
Banes Motor České Budějovice 4
HC Škoda Plzeň 3
(1:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 18. Kondelík (Štencel), 28. Harris (Kondelík, D. Simon), 34. Valský (Hanzl, D. Simon), 51. Kondelík (Štencel, Vráblík) – 33. Holešinský (Söderlund, Zámorský), 56. Jansa (Zámorský), 60. Zámorský (Söderlund).
HC Škoda Plzeň: Hlavaj (Klouček) – Zámorský, Malák, Bučko, Laakso, Piskáček (A), Skok – Šiler, Mertl, Holešinský – Lev (A), Jansa, Schleiss (C) – Matýs, Benák, Söderlund – Straka, M. Soukup.

HC Energie Karlovy Vary 1
HC Olomouc 3
(1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Rachůnek (O. Procházka, Gríger) – 18. Škůrek (Navrátil, Macuh), 26. Kusko (Orsava, Knotek), 59. Navrátil.
HC Energie Karlovy Vary: Habal (Hamalčík) – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, McFadden, Bartejs, Havlín – Kangasniemi, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, O. Procházka – Redlich, Jiskra, Hladonik – Čihař, Koffer, Kružík.