Stále bez Michala Straky

P l z e ň - Den předem odcestovali hokejisté Plzně k důležitému pátému zápasu do Pardubic. Na ledě Duhové arény svedou od 18:00 s domácím favoritem boj o třetí bod. Stav série je 2:2, domácí chtějí za každou cenu uspět. "Psychický tlak bude nyní větší na soupeře," ví trenér Miroslav Přerost, který si během cesty na východ Čech ochotně našel čas pro krátký rozhovor.

Pane trenére, jak probíhala příprava mužstva na možná klíčový pátý zápas?
"Nic specielního jsme nevymýšleli, měli jsme dobrovolný trénink, zaměřili jsme se hlavně na rehabilitaci. Dnes jsme měli lehčí trénink, taktika je nastavena, musíme se hlavně vyvarovat hrubých chyb.

Lze očekávat útočnou smršť ze strany domácího celku, je tedy jasnou taktikou důraz na obranu?
"Určitě, budou se tlačit do útku a chtít ukázat, že pro ně nejsme nepřekonatelný soupeř. Čekáme úvodní nápor, takže se zaměříme hlavně na obranu, na kvalitní provedení všech herních činností, jednoduchý přechod do útoku. Pokud Pardubice nepustíme do vedení, budou pod stále větším psychickým tlakem a to by mohlo být naší výhodou."

Jaký je zdravotní stav mužstva, nastoupí již Michal Straka a Milan Nedoma?
"Michal Straka bude ještě určitě chybět, ale Milan Nedoma nastoupí. Michal Dvořák i Lukáš Krajíček jsou v pořádku."

Dvě domácí výhry jsou určitě vítaným dopinkem, v jakém rozpoložení je tým?
"Nálada je samozřejmě velmi dobrá. Podařil se nám velký výkon, ku překvapení všech jsme vyrovnali, psychický tlak bude nyní větší na soupeře."