Trochu se od nás odvrátilo štěstí, míní Kučera

Z l í n - Ani ve druhém utkání semifinálové série nedokázali hokejisté Plzně ukořistit výhru. Přesto odvedli výkon, který dává do dalších zápasů určitou naději. Oproti středečnímu utkání Plzeň výrazně zlepšia obrannou činnost a neumožnila domácím takové množství dorážek. "Obrana hrála opravdu dobře a smekám před jejich výkonem," uvedl Jiří Kučera. Pouze v úvodní části Zlín Plzeň přehrával. "V první třetině jsme hráli velmi často v oslabení a nemohli jsme se dostat do hry. Od druhé třetiny jsme hru vyrovnali a nebyli jsme horší než soupeř."

Kučera nechtěl z porážky vyvozovat nějaké dalekosáhlé soudy. "Je to hokej a prostě jsme prohráli. Hráli jsme naši hru, jak jsme si předsevzali, ale soupeř měl více štěstí a vyhrál. V žádném případě však nechci snižovat výkon Zlína."

V utkání došlo dvakrát k poměrně neobvyklé situaci. Plzeň hrála v šesti a za tento přestupek inkasovala dva dvouminutové tresty, ten druhý v prodloužení. "Puk se ocitl u naší střídačky a při výměně hráčů v poli jsme ho odehráli, což jsme dělat neměli," uznal Kučera.

Na závěr si Jiří Kučera i trochu postěžoval. "Nemáme tolik štěstí jako s Pardubicemi. Včera jsme dali dvě tyčky, dnes jsme prohráli v prodloužení."