K prvnímu zápasu na Spartu

P l z e ň - Po týdnu příprav na ledě se Plzeňáci vydají k prvnímu měření sil, soupeřem hokejistům Lasselsbergeru bude pražská Sparta, bronzový tým z posledního ročníku. Utkání získalo zvláštní náboj, na obou stranách se totiž představí několik hokejistů dříve působících v týmu soupeře. Po téměř deseti letech by v úterý mohl opět hájit barvy Plzně obránce Pavel Trnka! S největší pravděpodobností ale nenastoupí. Duel v pražské T-Mobile Areně začíná v úterý v 17 hodin, ze zápasu budeme přinášet průběžné stavy po třetinách.

HC Sparta Praha

První přípravný zápas odehráli Pražané už v pátek, kdy porazili v tvrdém souboji městského rivala. Sparta nastoupila téměř se všemi oporami. Chyběli jen odpočívající veterán Bříza, obránci Sloboda, L. Procházka, Kočí a forvardi Dragoun, Kotrla, Kašpařík, Hromas a Bartečko. Oba týmy mezi sebou o letní přestávce hojně obchodovaly. Většina hráčů se ale stěhovala z Prahy do Plzně. Opačným směrem se vracel pouze Michal Dobroň. Ten začal v první obranné dvojici s dalším explzeňským hráčem Josefem Řezníčkem. Se Spartou trénuje také odchovanec David Výborný, jenž ale přípravné zápasy, kvůli smlouvě s Columbusem, hrát nesmí.

Sestava Sparty z utkání se Slavii: Pöpperle - Dobroň, Řezníček, Richter, Hanzlík, Schnábel (Malinský), Kasík - Ton, Marek, Chabada - Olesz, Šindel, Sivek - Kratěna, Broš, Špilár - Netík, Langhammer, Vrbata.

HC Lasselsberger Plzeň

Pro Plzeňáky bude duel se Spartou prvním přípravným zápasem. Do boje zřejmě nezasáhne Radek Matějovský, který přípravu na ledě zahájil kvůli poraněné ruce pouze v civilu. Beze změny by měl být k vidění elitní plzeňský útok, tedy ve složení Martin Paroulek - Josef Straka - Dušan Andrašovský.

Do jednoho útoku by se mohli postavit novicové František Mrázek a Petr Havelka, kteří na trénincích často cvičili souhru, podobně jako Vondráček s Pospíšilem či exsparťanské obrané duo Šrek - Výtisk. Svůj vůbec první zápas za extraligový tým Plzně by mohlo sehrát hned šestero hráčů - Mrázek, Havelka, Vondráček, Výtisk, Šrek a Duba.

Pavel TrnkaNejvětší pozornost však bude zřejmě upřena na čerstvou posilu plzeňského týmu, bývalého obránce týmů NHL Anaheimu a Floridy Pavla Trnku, který se po bezmála deseti letech vrátil a podepsal se svým mateřským klubem novou smlouvu. Mohl by tak již na Spartě naskočit a posílit tým Lasselsbergeru Plzeň v prvním zápasovém testu.

Oba týmy se v přípravě pravidelně utkávají, naposledy v semifinále poháru, kdy Sparta zvítězila v Plzni na samostatné nájezdy, celkově 5:4. Zápas před rokem sledovalo úctyhodných 3 000 diváků.