Pomůže trápící se Plzni změna prostředí?

P l z e ň - Lasselsberger opět potvrdil, že série zápasů na domácím ledě nejsou jeho nejsilnější stránkou. Ve čtyřech po sobě následujících domácích utkáních dokázal zvítězit pouze jedinkrát nad Slavií. Na dlouhé analýzy neúspěchu ale není příliš čas. Extraliga pokračuje závratnou rychlostí a Plzeň již v úterý jede k dalšímu zápasu do Zlína. Úřadujícího mistra podobné problémy jako Modrobílé netrápí. HC Hamé je aktuálně na druhém místě extraligové tabulky, na první Spartu ztrácí pouhé čtyři body. Pomůže Západočechům změna prostředí a spraví si chuť z černé domácí série?
Utkání se hraje v úterý od 17,00 na zlínském zimním stadionu!

Souboj prvního s druhým rozhodlo až prodloužení

Souboj prvních dvou celků tabulky nabídla sobotní televizní předehrávka. Zlín nastoupil na ledě pražské Sparty. Vyrovnaná bitva nalezla vítěze až v prodloužení. O výhře Moravanů 2:1 rozhodl v poslední minutě nastaveného času po ideální přihrávce Romana Hamrlíka Petr Čajánek. Úřadující mistr tak snížil ztrátu na Spartu na čtyři body a připravil soupeři vůbec první porážku v sezoně před jeho publikem.



Medvědi velí extraligové produktivitě

Smrtící zbraň Zlína v podobě útočného dua Leška-Balaštík okupuje první příčky tabulky produktivity. Petr Leška plní na jedničku úlohu nahrávače, v dosavadních zápasech si připsal šestadvacet asistencí plus osm branek a vede produktivitu celé soutěže. O jediný bod méně má Jaroslav Balaštík, nejlepší extraligovým střelec. Jeho dvaadvacet gólů a jedenáct asistencí znamená druhé místo v tabulce nejproduktivnějších hráčů. I třetí příčka patří hráči Hamé. Martin Erat se může pochlubit třinácti přesnými zásahy a šestnácti gólovými nahrávkami.



Letošní vzájemné zápasy

Poprvé se oba soupeři letos střetli již v druhém kole na ledě Hamé. Domácí šli rychle do jednobrankového vedení, které drželi až do závěrečných minut. Plzeň v předposlední minutě dokázala vyrovnat. Andrašovského přihrávku zužitkoval Josef Straka. Radost z jednoho bodu ale Plzeňákům nebyla přána. Zlín se vzmohl na bleskovou odpověď. Čajánek s Eratem ujeli hned vzápětí do přečíslení a první jmenovaný strhl výhru 2:1 na stranu Hamé.

Druhý vzájemný duel se hrál na západě Čech. Plzeň nastoupila do utkání až s příliš velkým respektem a v první třetině dvakrát inkasovala, navíc ji soupeř zřetelně přehrával a rychleji bruslil. Lasselsberger postupem času srovnal hru, ale ani přes enormní snahu se mu nepodařilo za celý zápas vyrovnat. Snížit na rozdíl jediné branky se povedlo až v poslední minutě Davidu Pospíšilovi, to však na zvrat v zápase nestačilo. Zlín se i v druhém zápase radoval z vítězství, tentokrát poměrem 4:3.


vs. HC Hamé Zlín HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 2. 9.
Skóre 88:59 66:70
Výhry 18 11
Remízy 1 4
Prohry 6 (2) 11 (3)
Body 61 40
Hráči
Nejproduktivnější hráč P.Leška - 34 (8+26) M. Straka - 18 (9+9)
Nejlepší střelec J. Balaštík – 22 Martin Straka - 9
Nejvíce trestných minut M.Erat - 55 J.Výtisk - 60
Nejlepší +/- P. Leška- +14 P. Trnka - +8
Brankáři I. Murín - 93,56 % T. Duba - 93,36%
Marodka
Galvas Šrek, Nedoma, Andrašovský,
Jindřich, Výborný


Sestavy soupeřů z posledního kola:

Zlín: M. Altrichter - M. Hamrlík, Blaťák, Tesařík, R. Hamrlík, Nosek, Zubíček - Balaštík, Leška, M. Erat - Okál, Čajánek, Záhorovský - Barinka, M. Čech I, Kováčik - Mokrejš, Kristek, Ambruz

Plzeň: Duba - Výtisk, Špaček, Jindřich, Cartelli, Trnka, Pulpán, Štich - Martin Straka, Moravec, Matějovský - Pospíšil, Michal Straka, Kudrna - Cibák, Kracík, Paroulek - Mrázek