Konečně doma, do plzeňské ČEZ Arény přijíždí Karlovy Vary

P l z e ň - Po sérií tří utkání na hřištích soupeřů se Plzeň konečně představí na svém ledě, kde se pokusí karlovarské Energii vrátit porážku z úvodního zápasu přípravy. Fanoušci v ČEZ Aréně mají šanci poprvé letos zhlédnout v ostrém boji plzeňský Lasselsberger včetně letních posil. Plzeňáci se zatím trápí v koncovce, prosadí se konečně posílený plzeňský útok? Odpoví úterní přípravné utkání, jež začíná v úterý v 17:30 v plzeňské ČEZ Aréně. Vstup na utkání je 30 korun, držitelé permanentek mají vstup zdarma!

Ještě by neměl nastoupit útočník Peter Fabuš, chybět asi bude i nemocná trojice Šindel, Kracík a Padělek a také Matějovský, jenž si poranil na tréninku koleno.

Energetici si prozatím vedou v přípravě daleko lépe, vyhráli všechna utkání na svém ledě, v jediném zápase na hřišti soupeře remizovali na Kladně 4:4. Průměrná střelecká produktivita karlovarských hokejistů jsou 4 góly na zápas. Nejméně gólů od Energie inkasovali právě Plzeňáci, pouze dva. Pět gólů nadělili Karlovarští ve své premiéře v přestřelce kazašskému mistrovi Karaganda Kazakhmys (5:4). Poté gólem v poslední minutě porazili energetici Plzeň 2:1, následovala zmíněná remíza na Kladně 4:4 a v poslední přípravě si Karlovy Vary poradily v pestrém duelu s Norimberkem 5:2.

Jako velmi úderným se zatím jeví útok Václava Skuhravého, vytáhlého a důrazného útočníka, jenž nasázel 4 góly. Do jednoho útoku s plzeňským odchovancem Milanem Kraftem se postavil Vladimír Machulda, zkušený útočník, který na západ Čech zamířil ze švédského Lulea. Velmi nadějně se jeví mladý útočník Michal Borovanský. Jednadvacetiletý slávistický odchovanec si připsal již dva góly a asistenci. Střelecky produktivní je i obrana, do listiny střelců se již zapsali Řezníček, Hanzlík či Duben. Energie disponuje i vyrovnanou brankářskou dvojicí, Lukášové Sáblík a Mensator odchytali svorně po dvou zápasech a oba si vedli zdatně.

Plzeň zatím vládne dobrou obranou, ovšem zůstatek na kontě vstřelených branek vypadá jak pár dní před výplatou. Trefili se pouze tři hokejisté, útočníci dva. V prvních třech přípravných duelech Plzeň nepoznala výhru, dvakrát ji o horší výsledek připravil gól ze 60. minuty. Dva duely odchytal Petr Jež, volno měla v posledním zápase útočná trojka Zelenka, Rataj, Matějovský. Plzeňští trenéři již mohou počítat s další útočnou akvizicí, fanouškům se představí slovenský útočník Peter Fabuš. Plzeňští fanoušci však mohou poprvé na vlastní oči vidět v ČEZ Aréně i další plzeňské posily.

Soupisky obou týmů:

Karlovy Vary: Mensator, Sáblík - Brňák, Dobroň, Duben, Hanzlík, Kloz, Mudroch, Němec, Řezníček, Ustrnul - Balázs, Bauer Jakub, Bauer Jan, Borovanský, Dvořák, Košťál, Kraft, Kumstát, Machulda, Pech, Procházka, Skuhravý, Tvrdek, Zaťovič.

Plzeň: Málek, Jež - Benák, Cartelli, Malinský, Mazanec, Nedoma, Pulpán, Štich, Trnka, Trojovský, Vobořil - Adamský, Důras, Fabuš, Heřman Jan, Heřman Martin, Hobl, Holý, Kepl, Kouba, Kracík, Král, Ludvík, Matějovský, Padělek, Rataj, Šindel, Zelenka.