Plzeňští se pokusí uhájit neporazitelnost, přijíždí Znojmo

P l z e ň - Minulou sezónu čekali modrobílí příznivci marně na sérii vítězství. A teď již po prvních třech zápasech se dočkali, HC LASSELSBERGER PLZEŇ je v přípravě zatím stále neporažený. Přestože pro utkání na pražské Slavii dostala volno první elitní formace, Plzeňany to nevyvedlo z míry a vyhráli 3:1, když se dvakrát trefil Jakub Šindel a jednou Michal Důras. Do následujícího zápasu v brance nastoupí Málek, odpočívat bude Matějovský, Kracík, Dvořák, Benák a do prvního utkání naskočí obránce Cartelli.
V úterý v 17:30 Plzeň na vlastním ledě přivítá posledního vítěze poháru - Znojemské Orly. Vstupné 50Kč, majitelé permanentek na sezónu 07/08 mají vstup zdarma.

Tři vítězné zápasy v řadě a aktivní skóre 13:4

Plzeňští hokejisté zvládli během prvních třech přípravných zápasů to, co nezvládli minulou sezonu. Dokázali vyhrát třikrát za sebou, přičemž naposledy dokonce na ledě soupeře. I při absenci útočných es z první lajny, která dostala pro toto utkání volno, si přesvědčivým výkonem poradili 3:1 se Slavií Praha. Dodrželi tak zatím neprolomené pravidlo dvougólových střelců. V prvním střetnutí s Litvínovem dvě branky vsítil David Ludvík, minulé úterý rozhodl zápas s Českými Budějovicemi Tomáš Vlasák a v Edenu řádil Jakub Šindel. „Máme čtyři výborné lajny, ne každé se musí vždy zápas povést, ale ostatní ji musí zastoupit,“ pochvaloval si centr třetí formace.

Plzeňští fanoušci očekávají velké výsledky

Přestože se příprava nedostala ani k finiši, modrobílí fanoušci netrpělivě vyhlíží každý zápas, kdy budou moct jít povzbuzovat. I když Tipsport Hockey Cup berou hráči jako příjemné zpestření své dřiny, fans berou výjezdy svědomitě a v hojném počtu dorazili i do Edenu. Přítomní plzeňští fanoušci však nečekaně prožili nepříjemnou chvilku, když v průběhu druhé třetiny své násilné choutky pod rouškou fandovství projevili někteří z fotbalových příznivců pražského týmu, kteří hlouček fanoušků hostů fyzicky napadli. Přesto se příznivci Lasselsbergeru vraceli domů spokojeni, vždyť se zvítězilo.

Znojmo utrpělo v přípravě první porážku a v tabulce je na druhém místě

Také Znojemští Orli na ledě působí sebevědomým dojmem. V prvním přípravném utkání si poradili se Skalicí 3:2, na Slavii vyhráli 5:2, doma slavili po zápase s Olomoucí, kterou udolali v poměru 5:4. V Českých Budějovicích ale již Moravané nebodovali, tamnímu celku podlehli o dva góly - 0:2. Do Plzně se tedy přijedou pokusit zvrátit zpět na svou stranu vítěznou vlnu a také přeskočit Lasselsberger v účtování pohárové skupiny B.

Sestavy z posledních utkáních:

HC LASSELSBEGER PLZEŇ: Málek - Čakajík, Dobrovolný, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Trojovský, Mazanec - Dvořák, Kracík, Sýkora - Fabuš, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš - Šimek, Kocman, Šimán.

HC ZNOJEMŠTÍ ORLI: Trvaj (Kameš) - Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Chmelíř, Kotaška, Štach, Švrček, Bičánek - M. Růžička, Meidl, R. Erat - Plášek, Haman, Kucharczyk - P. Selingr, J. Svoboda, A. Padělek - Beroun, R. Procházka, Čachotský.