Boj o prvenství ve skupině, Plzeň přivítá Slavii Praha

P l z e ň - Dvě poslední utkání Tipsport Hockey Cupu má před sebou HC Lasselsberger Plzeň. V úterý přivítá ve svém posledním domácím zápase pražskou Slavii. „Sešívaným“ se hokejový pohár vůbec nevydařil, vyhráli pouhé jedno utkání a proti Lasselsbergeru zakončí své působení v turnaji již bez šance na postup do semifinále. Zato Plzeň čekají ještě dva zápasy a k prvenství ve skupině a tím pádem účast v semifinále, ji stačí vydolovat čtyři body.

Až HC Mountfieldu se podařilo Plzeň zdolat

Plzeň se v posledním utkání proti Českým Budějovicím sice dostala zásluhou Martina Čakajíka do vedení, ale HC Mountfield okamžitě odpověděl vyrovnáním a ve druhé třetině skóre otočil, aby si v závěrečném dějství výhru pojistil dvěma brankami v závěru. Plzeň tedy od zahájení přípravných zápasů podlehla svému soupeři až po čtyřech vítězných utkáních.

Plzeň má největší šanci vyhrát skupinu

Plzeň i přes porážku má zřejmě nejlepší vyhlídky pro prvenství ve skupině „B“. České Budějovice sice mají stejně jako Lasselsberger devět bodů, odehrály však jedno utkání navíc. Do hry ještě může vstoupit Znojmo, jenž má před sebou stejně jako Plzeň dva zápasy a na svém kontě 6 bodů. Posledním utkáním skupiny však bude středeční zápas Znojma proti Plzni. Z pozadí sleduje boj o prvenství nejbližší soupeř HC Slavia Praha. Ta má před sebou poslední zápas ve skupině, přičemž z pěti odehraných zápasů nasbírala jen tři body za výhru nad Českými Budějovicemi.