Proti Budějovicím, Bokrošovi i Dudovi

Plzeň - České Budějovice - tradiční rival zajíždí v rámci posledního kola Tipsport Hockey Cupu na led Plzně. Ve čtvrtek již sice nepůjde o možnost postupu do další fáze turnaje, ale domácí budou chtít jistě odčinit dvě porážky v řadě na svém kontě a dá se tedy očekávat krásný hokej plný ostrých střetů, velkého nasazení i zajímavých momentů před oběma brankami. Hosté přijedou dobře naladěni po vyhraném turnaji v Německu a jen s vámi mohou modrobílí pokazit úsměv na tváři Jihočechů. Proto neváhejte zavítejte do ČEZ Areny, bude pro vás připravena i výstava vítězných fotografií z Fotosoutěže O2 extraligy 2007/08!


HC LASSELSBERGER PLZEŇ
vs.
HC MOUNTFIELD ČESKÉ BUDĚJOVICE


4. kolo Tipsport Hockey Cupu – čtvrtek 21. srpna v ČEZ Areně


Na turnaji v Německu ukázali Jihočeši formu

Na turnaji v Německu si připsali hokejisté českobudějovického HC MOUNTFIELD cenný úspěch. Jihočeši triumfovali v Drážďanech na akci s názvem Dorint Cup. V konkurenci domácího týmu, Eisbärenu Berlín a Norimberku obstáli na výbornou a bez porážky prošli turnajem k prvenství. „Byly to pro nás přínosné zápasy po všech stránkách,“ přiznává trenér mužstva Ernest Bokroš

Ani jeden ze soupeřů už do semifinále postoupit nemůže

Hokejisté Českých Budějovic okusili v přípravě hořkost porážky jen dvakrát, když nezvládli hned úvodní duely, nejprve v Karlových Varech, následně doma se Znojmem. Právě domácí porážka 1:2 stála svěřence trenéra Bokroše postup do další fáze Tipsport Hockey Cupu. I když Jihočeši v Plzni zvítězí, budou mít sice se svým moravským sokem stejně bodů, avšak v jejich neprospěch rozhodne právě vzájemný zápas…

Na hokej i na výstavu

Při utkání Tipsport Hockey Cupu 21. srpna mezi Plzní a Českými Budějovicemi budou mít diváci v ČEZ Aréně příležitost prohlédnout si výstavu vítězných fotografií z Fotosoutěže O2 extraligy 2007/08. Ve foyeru východní tribuny budou na deseti panelech představeny nejlepší snímky amatérů i profesionálů a na LCD obrazovce poběží sestřih nejlepších hokejových akcí uplynulé sezóny.

Zápas ve Znojmě zrušen, s nováčkem dříve

Prozatím mají hokejisté Lasselsbergeru na svém kontě tři výhry a tři prohry. Čeká je již jen pět utkání “o nic“, pak už půjde o extraligové body. Dvě změny doznal program plzeňských borců. Utkání s Mladou Boleslaví sehrají Plzeňáci již v pondělí 25. srpna (místo úterý 26. srpna), čas zůstává stejný - 17:30. Původně plánovaný zápas 28. srpna ve Znojmě je kvůli programu soupeře zrušen.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky posledních zápasů

Nürnberg Ice Tigers - HC Mountfield České Budějovice 2:2 (1:1, 1:1, 0:0) Branky a nahrávky: 4. Carter, 32. Swanson (Fical) - 5. Gulaš (Šimánek), 28. Huml (Kůrka).
HC Mountfield: Turek - Toman, Vydarený, Mucha, Gřegořek, Macháček, L. Poživil, Frolo - Duda (11. M. Hudec), I. Huml, Kotrla - Kůrka, Šimánek, Veselý - Gulaš, Vak, Sailer - Kuchejda, Mertl, L. Květoň.

HC Znojemští Orli - HC Lasselsberger Plzeň 2:1 (0:1, 2:0, 0:0) Branky a nahrávky: 23. Kucharczyk (Bartek), 34. Kucharczyk (Beroun) - 8. Kubica (Vlasák).
Plzeň: Altrichter - Benák, Pácal, Čakajík, Hudec, Cartelli, Redlihs, Dobrovolný - Fabuš, Vlasák, Důras, Dvořák, Šindel, Laš, Adamský, Kracík, Matějovský, Kubalík, Vampola, Kubica

-----------------------------------------------------------------------------------