Hattrick jsem nechtěl, překvapil Šindel

Plzeň - Kdo si udělal výlet na plzeňský zimní stadion netradičně v pondělí, rozhodně nelitoval. Ostrý souboj, který leckdy připomínal pravé extraligové zápolení, přinesl i střelecké hody. Domácí se utrhli až na šestigólové vedení, hosté sice stahovali všemi silami, ale nic jim to nakonec platné nebylo. Každopádně nováček znovu prokázal, že se s ním v nejvyšší soutěži musí počítat a že o podcenění snad ani nemluvit. Dvougólový střelec Jakub Šindel, který v letošní přípravě již jeden hattrick na kontě má, přiznal, že další už nechtěl. "Ono se říká, že když se daří v přípravě, nevede se pak v sezóně. Nakonec je to ale jedno, jestli se dal, dneska se to povedlo Jardovi Kracíkovi," řekl po utkání.

Dnešní utkání, ve kterém nakonec zvítězili modrobílí 9:5, se muselo líbit každému. Nezaujatý divák si domů odnesl zážitek z gólových hodů, Plzeňany hřeje u srdce výhra nad houževnatým soupeřem a fanoušky hostů zase fakt, že jejich hrdinové neztrácejí vůli bojovat za každého stavu.

Větší radost nakonec přeci jen zavládne v táboru domácích, pochopitelně, rozjetá Boleslav, povzbuzená neuvěřitelnou sérií úspěchů, dělala starosti vždy jen chvilkově, což se při dobré střelecké mušce dalo zvládnout. „Bylo to hrozně bláznivé utkání, připomnělo mi loňskou sezonu, kdy jsme dokázali zápas za stavu čtyři nebo pět nula ještě zdramatizovat. Něco podobného bylo dneska, to se ale nemůže stát,“ hodnotil po utkání Jakub Šindel, jeden z hlavních herců ve střeleckém představení Lasselsbergeru. A příčinu protahující se zápletky střetnutí vidí jasně. „Disciplína. Vyrobili jsme laciné fauly, každý pak začal hrát trochu co chtěl. Takhle to ale nejde,“ odpověděl bleskurychle. Osobně Jakub odvedl proti Boleslavi velký kus práce, do střeleckých listin se zapsal hned dvakrát. „Hattrick už získat nechci. Ono se říká, že když se daří v přípravě, nevede se pak v sezóně. Nakonec je to ale jedno, jestli se dal, dneska se to povedlo Jardovi Kracíkovi,“ pokračoval. Při pohledu na kombinace domácích se už už zdálo, že dostávají tu pravou formu, jak by si všichni přáli pro novo sezónu. „Já už mám od začátku pocit, že to sedí. Je to ale otázka hlavně psychiky, osobně si myslím, že ta v hokeji bere 80%. Když člověk vede pět, šest nula, daří se mu všechno. Pak jsme viděli, že když to bylo o dva góly, vázla třeba rozehrávka,“ všiml si.

Mladá Boleslav ve svých přípravných utkáních sbírala jeden skalp silného soupeře za druhým a zasekla se právě až na plzeňském ledě. Jakub Šindel přiznal, že o osmizápasové vítězné sérii soupeře věděli. „Předchozí týmy je možná podcenily. Dneska ale začali taky moc dobře. Prvních deset minut byli snad i lepším týmem, tam nám pomohly ty rychlé góly, které byly vlastně z ničeho. Jeden z buly a při druhém našel Martin Vlasyho. To se hodně podepsalo na průběhu utkání. Kdyby se branky nedaly, klidně to mohlo vypadat jinak,“ vysvětloval Jakub. Hbitý útočník v minulé sezóně hrál po vypadnutí Plzně právě za Boleslav a také díky jeho příspěvku slavili Středočeši zvládnutou baráž s Ústím, a tím pádem postup do nejvyšší soutěže. „Na tohle období moc rád vzpomínám. V Boleslavi jsou skvělí kluci, bezvadná parta. Moc rád jsem si proti nim zahrál a znovu je viděl,“ příjemně uzavřel pozápasové hodnocení.