Teď už jde o vše

Plzeň - Plzeňští hráči zajíždějí do Pardubic. Určitě tam nebudou sami. Plzeňský fanklub do města perníku také pořádá výjezd. Důvod? Ten je jednoduchý. Zápas, ve kterém není kam couvnout, zápas po kterém vítěz bere vše. Vítěz se totiž podívá do semifinále mezi čtyři nejlepší týmy letošní sezóny. Nenechte v pardubickém pekle naše hokejisty. Přijeďte je také podpořit do Pardubic.

Plzeňští odvrátili match ball

Do posledního utkání nastupovaly týmy s vědomím, že to může být poslední zápas této série. Pro plzeňské hokejisty však hrozilo, že to pro ně bude poslední zápas sezóny. Pokud jedou plzeňští hokejisté na stejné vlně, určitě se jim před veledůležitým zápasem kolena neklepala. „Nemyslím si, že bych byl nervózní. Těšil jsem se,“ prohlašoval jeden ze střelců pátečního utkání Martin Adamský. Podle toho také Plzeňští do zápasu nastoupili. Pardubicím de facto nic nedovolili. Naopak se dostali poměrně brzy do vedení, když v čase 7:56 rozradostnil plný stadion Pavel Vostřák. Právě Martin Adamský zařídil trefu s pořadovým číslem dvě. „Domluvili jsme se, že to po buly hned zkusím. Roman ji vyhrál na mě, já jsem si puk stáhl a vystřelil jsem. Je to buď anebo. Buď prostřelím tři hráče a gólmana nebo někoho trefím. Teď mi to vyšlo.“ Takto popsal střelec svůj úspěch. Hra se ve druhé třetině vyrovnala, ale k Plzni se přiklonilo to štěstíčko, které se v posledních dvou zápasech na plzeňské hokejky ne a ne přilepit. Běží 34. minuta a Straka dostává brilantní přihrávku od Vlasáka a zaváží touš do útočné třetiny. Strakovi na druhé straně kluziště z druhé vlny najíždí Pavel Vostřák a dostává od kapitána milimetrovou a na setinu sekundy přesně načasovanou přihrávku. Za jízdy napřahuje a střílí. Gólman Lašák ale kryje střelu do lapačky a při zákroku posunuje svoji klec, čehož si všímá snad každý na stadionu kromě Pavla Vostřáka, který se pro některé nepochopitelně raduje z gólu. Milan Minář se jel zeptat pana Boliny, který seděl u videa, zda to byl gól. Po dlouhé konzultaci si nasazuje hlavní sudí helmu a vjíždí na led. Tak trochu k překvapení všech ukazuje gestem jasně – GÓL. A jak viděl tuto branku autor? „Viděl jsem, že byl Janko s lapačkou až za tyčkou a to se ještě posunula brána. Na videu ten touš asi nebyl vidět, protože byl v lapačce, ale naštěstí to dobře dopadlo.“ Pardubičtí se však nevzdávali a místy řádně zamkli soka před jeho brankou. Dlouho se však přes Cháberu nemohli prosadit i proto, že mu dvakrát pomohla tyč. Ve čtvrté minutě závěrečné části se jim to povedlo. Koukal prostřelil Cháberu a snížil stav na 3:1. Poslední vteřiny utkání byli spíše ve znamení válečných emocí, které vyvolal zákrok Čáslavy na Straku, který byl přinejmenším zbytečný vzhledem k času a stavu. Do bitky se kromě brankařů zapojili všichni hráči na ledě, k nimž se ze střídačky ještě připojil Matějovský s Cetkovským.

Matějovský, Čáslava a Cetkovský hrát nesmějí

Po vypjatém závěru pátečního utkání se rozhodčí rozhodli udělit tři tresty ve hře, což automaticky dává dotyčnému stopku do dalšího zápasu. Podle výčtu a citace ze zápisu o utkání trest ve hře a stop do dalšího utkání dostává Čáslava za likvidační zákrok a Matějovský i Cetkovský za rány pěstí, opuštění lavice a zasáhnutí do šarvátky. Všichni tři aktéři tak budou čekat nejen na to, zda jejich tým postoupí, ale zda si zahrají ještě letos, nebo až v létě.

Sestavy a statistiky týmů v play off

Sestava Pardubic z posledního utkání:
Lašák - Lojek, Čáslava, Píša, Havíř, Snopek, Kolář II. - Cetkovský, Tvrdík, Somík - Kolář I., Koukal, Starý - Zohorna, Divíšek, Pivko - od 18. Rákos, od 21. T. Bláha, Koudelka, Semorád

Nejproduktivnější hráč v PO: Tomáš Divíšek 6 (3+3)
Nejlepší střelec v PO: Tomáš Divíšek 3 branky
Nejtrestanější hráč v PO: Jan Snopek 43 TM
Nejlepší v +/- v PO:David Havíř +3
Nejhorší v +/- v PO: Rákos, Píša, Kolář, Semorád, Bláha -1

Sestava Plzně z posledního utkání:
Chábera - J. Nedvěd, Smrek, Čakajík, Redlihs (21. Pácal), Benák, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Adamský, Jan Kovář, Dvořák - Kubica, Kubalík, Laš

Nejproduktivnější hráč v PO: Straka, Vlasák 13 (5+8)
Nejlepší střelec v PO: Straka, Vlasák 5 branek
Nejtrestanější hráč v PO: Radek Matějovský 39 TM
Nejlepší v +/- v PO: Martin Čakajík +7
Nejhorší v +/- v PO: Tomáš Pácal, Jan Kovář -4