Doufám, že pár tisíc fanoušků přijede i do Prahy, přeje si Martin Čakajík

Plzeň - V 86. minutě nejdelšího utkání historie zastavil nekompromisně svého bývalého spoluhráče Tomáše Divíška. Z následujícího útoku padl gól, který vstoupil do dějin plzeňského a možná i českého hokeje. Martin Čakajík si důležitost svého zákroku neuvědomil hned. „Když jsem to viděl na videu, uvědomil jsem si, že můj zákrok byl docela dobrý a že našemu týmu pomohl,“ říká hráč, který i prozradil, že pro semifinále si přál spíše Karlovy Vary.

Pořád ještě cítíte opojný pocit po postupu?
Trošku ještě ano, ale už se chystáme na semifinále. Už je třeba soustředit se na to, abychom hráli. Jsme šťastní, že jsme postoupili, ale musíme se soustředit na další zápasy.

Jaké to je hrát s jedním soupeřem během měsíce 8 utkání resp. během jedné sezóny 11 zápasů. To už se Vám o soupeři musí i zdát…
Ani ne. Je to tak, jak to je. Na ledě si myslím, že to ani nevnímáte, jestli hrajete zrovna s tímto soupeřem jedenáct zápasů. Vždycky chcete vyhrát a musíte se snažit co nejvíce. Určitě jsem si nijak nebral, že hrajeme s Pardubicemi jedenáctý zápas.

V posledním zápase jste zastavil Divíška, který byl pro vás asi největší hrozbou. Z následujícího útoku padl vítězný gól. Uvědomujete si důležitost Vašeho zákroku?
Pamatuji si celou situaci. U modré čáry jsem do něj šel a potom vznikla taková situace. Byl jsem unavený a šel jsem střídat. Když jsme dali gól, neměl jsem ani sílu se radovat. Spíše jsem přemýšlel nad tím, jak si odpočinout a vydýchat se. Až potom, když jsem to viděl na videu, uvědomil jsem si, že můj zákrok byl docela dobrý a že našemu týmu pomohl.

V loňské sezóně jste byl myslím nejhorší z plzeňských beků v hodnocení +/-. Teď ve stejné činnosti vedete tabulku play off. Čím to je?
Nevím. Minulý rok jsme dostali z každé prdky gól, teď je to jiné. Nebudu se na nikoho vymlouvat. Minulá sezóna byla špatná a letošní je lepší. To je sport. Jednou jste nahoře, jednou dole.

Přáli jste si do semifinále spíše Karlovy Vary nebo Slavii?
Já osobně jsem si přál asi spíše Vary, i když mi to nakonec bylo jedno. Ve skutečnosti není co vybírat. Dostali jsme Slavii, musíme zabrat proti Slavii.

Na co si dát proti Slavii pozor?
Mají dobré hráče a kompaktní mančaft. Bednář s Červenkou asi budou pro nás největší hrozba.

V čem může spočívat vaše výhoda?
V podstatě oba dva týmy hrály sedm zápasů, takže únava bude asi stejná. Naše výhoda si myslím bude v bojovnosti a ve vůli po vítězství. Dále bruslení a hra do těla. Doufám, že dáme nějaké góly. Od toho se bude vše odrážet.

Může den volna navíc, co máte oproti Slavii hrát nějakou roli?
Myslím si, že ani ne. To není tak rozhodující.

Jaký tipujete výsledek série?
Nevím, to je těžké tipovat. Doufám, že vyhrajeme. Tipovat se ale opravdu nedá.

Jak jste si užili přivítání fanoušků na náměstí po sedmém utkání v Pardubicích?
Bylo to hezké. Děkujeme za to fanouškům. Bylo to super, prostě paráda.

Chtěl byste jim něco vzkázat?
Aby přišli v co největším množství nejen do Plzně. Doufám, že pár tisíc jich přijede i do Prahy.