Modrobílí se v Berouně postaví Spartě

Plzeňští hokejisté se v kolotoči přípravných zápasů ani na chvilku nezpomalí. Po těsné výhře doma na samostatné nájezdy nad prvoligovým Hradcem Králové se Jelínkova družina vydá vstříc Spartě. I když se bude jednat "pouze" o přípravný duel, jistý náboj rozhodně mít bude. Jak se již dočtete v článku, Pražané a Plzeňané si přes léto vyměnili muže na důležitých postech. Pokud se do Berouna, kde se utkání odehraje, nenajdete cestu, můžete klasicky spoléhat na náš online přenos.

Sparta na úvod nezazářila proti Berounu

Jako jsou pro Plzeňáky Klatovy, tak Sparta má „svůj“ Beroun. Řeč je o tzv. partnerských klubech obou mužstev. Pražané si pro první zápas přípravy na novou extraligovou sezónu vybrali právě středočeské medvědy. Žádná gólová přestřelka ani sparťanská exibice se nekonaly, holešovické S nakonec zásluhou Gulašiho urvalo těsnou výhru 2:1.

Ze Sparty do Plzně a z Plzně do Sparty

Jak už podtitulek napovídá, transferní cesty mezi západočeskou metropolí a hlavním městem jsou pěkně prošlapané, chcete-li proježděné. Pokud se podíváme na plzeňskou střídačku, nejmarkantnější změnou je pak samotný vládce lavičky. Marian Jelínek působil u Sparty v pozici asistenta trenéra, v Plzni „povýšil“ na post hlavního kouče. Dalším výrazným příchodem je pak Tomáš Pöpperle, jenž do města piva a hokeje přichází strážit modrobílou branku. Přesně opačným směrem na stejný post odchází (nebo se spíše vrací) dosavadní jednička Plzně Jan Chábera. I Sparta měnila hlavního trenéra a sáhla po explzeňském Pavlu Hynkovi, který v minulé sezóně táhl Plzeňské za největším úspěchem za poslední roky. Na závěr snad již připomenout, že slovenský bek Stanislav Hudec změnil ve Spartě hostování za přestup.

I Plzeň v minulém zápase bojovala do posledních minut

Plzeňští mají již na rozdíl od svého soupeře své první vystoupení v rámci tradičního letního Tipsport Hockey Cupu za sebou. V prvním kole se postavili prvoligovému týmu – Hradci Králové. Modrobílí dlouho prohrávali o dvě branky, ale v poslední minutě druhé třetiny a v první minutě třetího dějství se prosadili mladíci, kteří bojují o místo v sestavě – jmenovitě Martin Heřman a Tomáš Pitule. Utkání nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy a ten nejdůležitější si připsal expert na tuto činnost Tomáš Vlasák. "Byl to klasický zápas se „slabším“ soupeřem. My jsme do nich bušili a nic. Oni pak z první střeli dali gól a hned jich byl plný led. Naštěstí jsme to otočili," všiml si plzeňský forvard Radek Matějovský.

Do utkání se dle hlasů z kabiny nezapojí Kovářův útok (Stránský, Kovář, Matějovský), dvojice Straka, Vlasák a bek Modrý.