Plzeň jede poprvé do nové karlovarské arény

Plzeň - Plzeňští se před odjezdem na drážďanský turnaj představí v Karlových Varech. Na ledě loňského mistra se jistě budou chtít ukázat, byť půjde "jen" o přípravu. Ale jak už to v západočeských střetnutí je zvykem, hráči se rozhodně nešetří. Z kádru A mužstva Plzně byli těsně po utkání s Českými Budějovicemi vyřazeni útočník Hobl a bek Sullmann. Pokud se nepojedete podívat do nového hokejového stánku, nechte se pozvat na náš tradiční online přenos.

Karlovarští doma neprohrávají

Loňský mistr k prvnímu utkání přípravného období nenastoupil ještě v nově vybudované aréně, ale vedl si, jako kdyby měl podporu našlapaných ochozů v zádech. Ve značně improvizované sestavě, kdy největší opory ani neobuly brusle, dokázal zvrátil vedení Orenburgu 3:1 a nakonec sám zvítězil 6:3. V rámci prvního kola Tipsport Cupu se Karlovarští představili v novém a slavnostně pokřtili arénou skalpem 4:2 libereckých Bílých Tygrů. Dva dny nato odjela Palečkova družina na ústecký led, kde se jim pak ale tolik nedařilo. Padli 2:4. Uvidíme, zda Plzeňští se dokážou "zabydlet" v nové hale nejvyzývavěšího soka hned v prvním zápase.

Příchody a odchody

Letem světem se ještě podíváme na letní přestupové tahy karlovarského týmu. Do plzeňské kabiny zamířil bek Jiří Hanzlík. Hostování z Českých Budějovic pak skončilo velké opoře Petru Sailerovi. Beci Miroslav Duben (odchod do Mladé Boleslavi), Petr Mudroch (HC GEUS OKNA Kladno) a Michal Tollinger (Hockey Club Tábor) také již nepatří do kádru loňského mistra. Naopak se pojďme podívat na zajímavější příchody - Západočeši sehnali hned čtveřici obránců. Slovenského Jána Muchu získali od Českých Budějovic, z týmu Ottawa 67s přestupuje Martin Parýzek a Tomáš Brňák se vrací z hostování z Mladé Boleslavi. Jediný útočník Václav Pletka přichází z Liberce.

Plzeň po výhře v prodloužení vyřazovala

V rámci třetího kola Tipsport Hockey Cupu se na ledě Plzně střetla mužstva domácích a Českých Budějovic. Velmi vyrovnaný boj, ve kterém si oba týmy mohly kvůli viditelnému výkonu hlavního sudího nazkoušet nerovnovážné situace na ledě, nakonec muselo rozhodnout až prodloužení. V tom se po pěkné spolupráci trefila letní kanadská posila modrobílých Mark Bomersback. Po závěrečné siréně byli z kádru vyřazeni dva mladíci - útočník Jaroslav Hobl, který do střetnutí ani nenaskočil vinou teploty, a bek Alex Sullmann.