Plzeň na domácím ledě vyzve Straubing

Plzeň - Plzeňská ČEZ Aréna uvidí další zajímavý přátelský zápas. V pátek tradičně od půl šesté se zde utkají domácí modrobílí proti německým Straubing Tigers. Tygři v minulé sezóně obsadili v německé nejvyšší soutěži třinácté místo. Plzeňským se proti týmům našeho západního souseda daří, mají skvělou bilanci tří zápasů a tří výher. Dokážou neporazitelnost na vlastním ledě ubránit i proti Straubingu? Buďte u toho stejně jako náš online přenos!

Loňská sezóna pro Straubing nebyla nijak povedenou

V minulém roce obsadili Tygři 13. místo, kdy byli opravdu na hony vzdálení desátému místu, které by jim zajistilo alespoň účast v kvalifikaci (obdobě našeho předkola) play-off. Se ziskem osmašedesáti bodů pokulhávali za týmem Augsburger Panther o celých dvanáct. Stejně tak byli dalece vzdáleni poslední příčce, kterou si pro sebe nedobrovolně zabral celek Füchse Duisburg. Ten byl ale v celé soutěži jasně nejhorší, za předposledním skončil o třiadvacet (!) bodů, od soupeře Plzně to bylo ještě o pět více. Západočeské publikum bude mít možnost porovnat, zda jsou Straubing Tiger pro nadcházející bundesligovou sezónu připraveni alespoň o trochu lépe.

Týmovým statistikám vévodí William Trew

Pojďme se podívat na složení celku, který se o pátečním odpoledni představí na ledě plzeňské ČEZ Arény. V minulé sezóně se bodově nejvíce dařilo již Williamu Trewovi, pětatřicetiletému tahounovi celého týmu. Pravé křídlo odehrálo plnou porci dvaapadesáti zápasů, v nichž se radovalo ze sedmadvaceti branek a třiadvaceti přihrávek. Dohromady tedy počítáme 50 bodů, což je téměř jeden bod na zápas. V počtech +/- je také v nadprůměrné polovině vlastního týmu, kdy skončil na počtu +5. Zlým mužem týmu je kanadské pravé křídlo Eric Meloche, jenž na trestné lavici odseděl 148 minut.
Na současné soupisce najdeme mimo "domácích" Němců ještě neuvěřitelných 10 (!) Kanaďanů - již jsme se zmínili o Melochem, dále jmenujme gólmana Mika Balese, obránce Calvina Elfringa, Jean-Philippeho Morina a Yannicka Tremblaye. Útočníky také prolétneme letem světem - Chouinard, Maloney, Stewart a Whitecotton. Nad týmem třímá trenérskou taktovku duo Němců - Jürgen Rumrich a Jason Dunham.

-----------------------------------------------------------------------------------