Tři body vystřelil Michal Tvrdík. Rád bych se už trefil i v Plzni, říká plzeňský forvard

Plzeňští fanoušci si užili luxusu, nejenže indiáni zvítězili, ale ušetřili příznivcům i nervy letošní rekordní výhrou o letos nevídané tři góly. Zářil Dušan Salfický, jenž si připsal vychytanou nulu, v útoku řádil Petr Vampola (v zápase 0+2), poprvé v sezóně se trefil Jaroslav Kracík (1+0), Plzeň neinkasovala na kladenském ledě již plných 130 minut a po čtvrté v řadě jej porazila. Vítězný gól si po parádním pasu Vampoly připsal Michal Tvrdík (1+1). „Velká spokojenost, samozřejmě především s výhrou,“ liboval si útočník třetí formace.

Plzeň začal utkání aktivně a navíc šest sekund před koncem přesilové hry obkroužil svým typickým způsobem Petra Vampola branku soupeře a jeho pas proměnil v první gól Michal Tvrdík. To běžela 5. minutě zápasu. Domácí se postupně tlačili do útoku, Plzeň kladla důraz na zodpovědnou obranu. „Zaměřujeme se na ni, hlavně chceme co nejdéle nedostat gól,“ říká střelec první a nakonec i vítězné trefy Michal Tvrdík. Přesto, aktivní Kladeňáci na svém ledě umí a Dušan Salfický měl o zábavu postaráno. „Šancí měli domácí dost, to je pravda,“ glosuje okénka v obraně Tvrdík.

Vše ale pochytal spolehlivý Dušan Salfický a naopak v nerovném počtu hráčů na ledě stříleli Plzeňáci. Po akci opět Tvrdíka s Vampolou si v další přesilové hře připsal první letošní zásah Jaroslav Kracík. „Naše souhra se myslím pořád zlepšuje,“ libuje si člen speciální přesilovkou formace. Ve 38. minutě poté v oslabení obdržel exkluzivní pas od Jakuba Jeřábka kapitán Martin Straka a bleskovým švihem zasadil domácím třetí ránu. Kritický okamžik čekal na hosty ve 47. minutě, kdy čelili dvojnásobnému oslabení. „To bylo klíčové, žádnému týmu nepřidá, když nepromění takovou šanci,“ ví Tvrdík.

Kladenští si sice gól v této přesilové výhodě zakřičeli, ovšem do reality je vrátili rozhodčí signalizující hru vysokou holí. Naopak blízko čtvrté branky byli v 51. minutě hosté. Přes dva hráče se parádně prodral Jan Benda a ocitl se tváří v tvář Kopřivovi. I kvůli faulu obránce nezakončil úspěšně. „Viděl jsem prostor, věřil jsem si, že se mi povede projít. Ale škoda, že jsem lépe nezakončil, každopádně z toho alespoň byla penalta,“ líčil povedený okamžik zkušený univerzál. Trestné střílení realizoval Jiří Hanzlík, ale Kopřiva odolal. V samotném závěru zápasu potvrdili Plzeňáci dobrou hru v oslabení, ubránili i druhé dvojnásobné oslabení a mohli se radovat z tříbodového exportu z Kladna.

Hvězdou zápasu byl jednoznačně Dušan Salfický. „Salfa zachytal výborně, stejně jako v předchozích zápasech,“ vysekl poklonu svému spoluhráči Tvrdík, jenž se podruhé v plzeňském dresu radoval ze vstřelené branky. Opět na hřišti soupeře. „Určitě bych rád dal gól i před fanoušky v Plzni, ale ve finále je to jedno,“ usmívá se pardubický odchovanec, který posílil plzeňské indiány před probíhající sezónou. Herní aklimatizace podle třicetiletého útočníka není dokonána. „Pořád to ještě není herně úplně ono, ale postupem času se do toho naplno dostanu,“ říká odhodlaně Michal Tvrdík, který neskrýval radost z výhry na horkém středočeském ledě. „Máme teď skoro celý týden na odpočinek, určitě se nám bude lépe dýchat,“ uzavírá.