V základní části naposledy do Prahy, vítězně?

Plzeň – Indiáni se dokázali rychle oklepat z nepovedeného vystoupení v Karlových Varech, kde skončila vítězná série. Odnesl to Litvínov, který si z Plzně nakonec odvezl osm branek. Nyní modrobílí zajíždějí na Spartu, která dokázala jako poslední Plzeňáky porazit před jejich krasojízdou. Pokud se do Prahy při nedělním odpoledni nechystáte, je u pro vás samozřejmě připraven náš online přenos.


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC PLZEŇ 1929

Tesla Aréna, Praha
10. září 2009
39. kolo hokejové O2 extraligy

Plzeň zahrála sérii, během níž uspěla jedenáctkrát v řadě. Vše začalo od prohry na Spartě, kde ale modrobílí vedli po první části 2:0, nakonec padla na nájezdy 2:3sn. V prvním měření sil zase uspěli domácí, když první zápas po řadě let chytal Dušan Salfický. Jakou dějovou zápletku přinese další měření sil?

-----------------------------------------------------------------------------------

Sparta pod novými trenéry šlape

Osmnáct zápasů stojí na lavičce Sparty nový trenérský triumvirát Volek – Holaň – Bříza a rozhodně si vede lépe než ten předcházejí. Pražané pouze šestkrát nebodovali a nasbírali pěkných jednatřicet bodů. V prvních dvaceti duelech, pod taktovkou Pavlova Hynka, Františka Výborného a Josefa Duškova, nasbírali hráči s velkým S na hrudi bodíků šestadvacet. Explzeňskému lodivodovi zlomila krk hlavně série posledních zápasů, kdy jeho tým podlehl čtyřikrát v řadě, navíc doma se Zlínem 0:3. To noví trenéři začali své působení výhrou ne ledě Karlových Varů a započali šestizápasovou šňůru vítězství, ve které jim bod dokázala sebrat pouze Plzeň, podaří se z Tesla Areny přivézt nějaký ten bod i nyní?

Chábera nebo Přikryl?

Jan Chábera se rozhodl v létě pro své štěstí ve Spartě, ale stejně jako celý tým, zůstává trošku za očekáváním. Sparta nechytla úvod sezóny a výsledkem bylo střídán trenérů. Stejně tak se v brance střídal explzeňský gólman s Petrem Přikrylem. Ten chytá i na farmě v Berouně, proto má odchytáno méně zápasů v extralize. Čísla má ale lepší. Téměř dvaadevadesáti procentuální úspěšnost zásahů proti Cháberovým devadesáti. Oba mají stejný průměr obdržených branek na zápas okolo dvou a půl. V posledních dvou kolech se brankáři vystřídali, proti Plzni vždy nastoupil Chábera, co nyní?

Sparta získala Philippa

Obranné řady pražské Sparty posílí zkušený Radek Philipp. Dvaatřicetiletý zadák do Holešovic zamířil z ruského Jekatěrinburgu, kde po vzájemné dohodě s klubem ukončil angažmá. „Radek Philipp je vysokým a silným obráncem. Jeho příchodem se nám podařilo splnit záměr zvýšit fyzické parametry mezi našimi obránci,“ uvedl Petr Bříza, generální manažer Sparty. Philipp je zkušeným hokejistou, který nasbíral řadu zkušeností v evropských hokejových soutěžích. V letech 2006 – 2008 hájil barvy ruské Ufy, ambiciózního celku KHL. Během dvou sezon patřil ke stabilním článkům defenzivy ruského celku. Jeden kompletní ročník Radek Philipp odehrál také ve finských a švédských nejvyšších soutěžích, kde nastupoval za Pelicans Lahti či Blues Espoo a Luleu.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 57
Počet vstřelených branek: 113
Počet inkasovaných branek: 103
Nejproduktivnější hráč: Petr Ton 41 (25+16)
Nejlepší střelec: Petr Ton - 25 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Netík – 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Netík – 69 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jan Vykoukal +11
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Ručinský -6



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 75
Počet vstřelených branek: 119
Počet inkasovaných branek: 98
Nejproduktivnější hráč: Martin Straka 43 (17+26)
Nejlepší střelec: Martin Straka - 17 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Vampola - 27 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jaroslav Modrý – 71 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +15
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -10

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC MOUNTFIELD 3
HC Sparta Praha 7
(2:2, 1:2, 0:3)






Branky a nahrávky: 6. Hudec (Veselý, Gřegořek), 15. Mikeska (Melichar), 23. Gřegořek (Vak) - 9. Broš (Koreis), 12. Broš (Vykoukal), 29. Ručinský, 33. Netík (Gulaši), 43. Netík (Broš, Hanzlík), 57. Broš (Netík), 58. Kafka (Podlešák).
HC Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Hanzlík, Černošek, Vydarený, Macholda - Netík, Broš, Koreis, Kratěna, Výborný, Hromas, Látal, Langhammer, Ručinský, Kafka, Hrdel, Podlešák.
Trenéři: Volek, Holaň a Bříza.

HC Plzeň 1929 8
HC Benzina Litvínov 4
(3:1, 1:1, 4:2)




Branky a nahrávky: 7. Straka (Vlasák, Benda), 12. Adamský (Vampola, Modrý), 13. Benák (Vostřák), 36. Vlasák (Kovář, Hanzlík), 43. Bomersback (Vampola), 47. Hvila (Scofield, Modrý), 47. Stránský (Vlasák), 52. Lev (Bomersback) - 5. Jánský (Lukeš), 24. Trávníček (Černý), 56. Lukeš (Pilař, Reichel), 58. Lukeš (Trávníček).
HC Plzeň 1929:Pöpperle - Benák, Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O´Brien, Jeřábek (J) - Kovář (J), Stránský (J), Straka (C), Vlasák (A), Bomersback, Vampola, Adamský, Vostřák, Heřman, Dvořák, Hvila, Scofield, Lev (J).
Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------