Poslední prověrka před turnajem v Drážďanech nese jméno Litvínov

Plzeň - Již třetí díl základní skupiny má v plánu letní Tipsport Hockey Cup. V něm dosud neporažení Plzeňané vyzvou k ostrému souboji severočeský Litvínov. Tým kormidlovaný Robertem Reichlem a explzeňským Jiřím Kučerou má rozhodně co napravovat. V turnaji zatím nebodoval, podlehl v obou domácích zápasech nejdříve Varům, poté i pražské Slavii. Na souboj se přijďte podívat ve čtvrtek do plzeňské ČEZ Arény od 17:30. I náš tradiční online přenos bude u toho.

Slavné odchody (a příchody) na severu Čech

Jak každý správný hokejový fanoušek ví, nedávno se se svou profesionální kariérou vrcholového hokejisty rozloučily dvě legendy litvínovského hokeje. Robert Reichel a Jiří Šlégr se rozloučili ve velkolepém stylu při krásné a dojemné akci na litvínovském stadionu. Reichel se ujal A týmu společně v Plzni známým Jiřím Kučerou. Díru, která zeje po osobnosti a hokejistovi Reichelova formátu, se pokusí zacelit čtyřiatřicetiletý slovenský obránce Juraj Faith. Košický odchovanec se k týmu poprvé připojil 26. července, kdy celý tým vyjel společně na led.

Litvínovští neoslnili na turnaji ve Švýcarsku

Jak je v dnešním moderním hokeji pěkným zvykem, v rámci letních příprav se tuzemské kluby vydávají do blízkého zahraničí k poměření sil na mezinárodní scéně. Plzeňany jejich dva turnaje ještě čekají, ale Litvínov se ze země helvétského kříže již vrátil. A popravdě, bilance dvou vysokých proher a jedné výhry nezazářil. Ale popořadě. Ve čtvrtek 12.8. se střetl s Klotenem a nepodařilo se mu vstřelit ani jedinou branku. Soupeř se naopak trefil šestkrát a nebyl z toho doopravdy pěkný vstup do turnaje. Dva dny nato se Severočeši z branky již radovali, ale k výhře čtyři branky nestačili. Tým Fribourg-Gottéron skóroval devětkrát a Litvínovští opět odcházeli smutní. Další den si již chuť spravili na Ambri-Piottě, kterou vyprovodili vítězně 5:2.

Dosavadní průběh Tipsport Hockey Cupu

Ve skupině se Litvínovští nemile zapotili již dvakrát, a to v obou domácích utkání. Do turnaje vstoupili zápasem s Karlovými Vary a slabých 850 diváků nevidělo na góly bohatý zápas. Jediným střelcem byl v úvodu poslední části Dej, a rozhodl tak o výhře hostů. V druhém střetnutí na vlastním ledě přivítali pražskou Slavii a ta jim opět nedovolila vstřelit ani jednu branku. Naopak, sama skórovala dvakrát a odvezla si všechny body do letního účtování.

Plzeňští vykazují naopak zcela odlišnou bilanci. Na vlastním ledě nejprve v prvním kole přehráli i porazili chomutovský tým 4:1 a dva dny nato vybrali všechny body v Edenu, když porazili Slavii 3:1. Uvidíme, zda tento zápas bude kopírovat dosavadní průběh turnaje.