Pozápasový dvojrozhovor s Nickolasem Johnsonem a Johnem Lammersem

P l z e ň – Odehráli první utkání v plzeňském dresu, první utkání na domácím ledě. Nickolas Johnson i John Lammers navíc dokázali vstřelit gól a pomohli tak k vysoké výhře nad Litvínovem. S oběma jsme si popovídali bezprostředně po skončení utkání, ze kterého byli plní pozitivních dojmů. Užili si i svou první pozápasovou děkovačku s diváky. O těch se oba vyjadřují jen v superlativech. I díky nim se už nemohou dočkat začátku sezóny a skutečně důležitých zápasů.

Jak byste zhodnotili svůj první zápas za Plzeň?
Johnson: Dobře jsme bránili a navíc se nám povedly dát i nějaké góly… No, asi bych mohl říct, že jsme si dobře zastříleli. Ale celkově jsme předvedli dobrý výkon. Hlavně proto jsme dnes vyhráli.
Lammers: Bylo to skvělé. Hlavně díky fanouškům, kteří fandili a podporovali nás. V takovém případě berete zápas jako zábavu, baví vás každé střídání.

Hned se vám navíc podařilo skórovat, můžete svůj zásah popsat?
Lammers: Řekl bych, že to byl spíše šťastný gól. Někdo mě srazil, já už jen dal ránu do puku. Vidíte, nebylo to nic zvláštního. Ale samozřejmě je příjemné hned v prvním zápase dát gól.

Johnson: Hráli jsme přesilovku, spoluhráči stříleli na branku, najednou se ke mně odrazil puk a já ho dostal do sítě. Jsem rád, že jsem se trefil.

Jak se vám líbila zápasová atmosféra?
Johnson: Atmosféra je skvělá. Vždyť tohle byl jen přípravný zápas a fanoušků přišlo tolik a fandili takovým způsobem… A děkovačka po zápase… No jsem moc zvědavý, jací budou v sezóně (úsměv).
Lammers: Atmosféra je tady přímo elektrizující. Fanoušci se tu při zápase baví, a jak už jsem říkal, i pro mě jako pro hráče je potom hokej obrovská zábava a těším se na každé střídání, až zase budu moct předvést nějakou akci. Už se fakt moc těším na sezónu. Jsem zvědavý, kolik fanoušků přijde a jací budou. Je to opravdu něco jiného než v Severní Americe. Tohle plzeňské fandění se mi líbí mnohem mnohem víc.

Vnímal jste, že během hry skandovali vaše jméno?
Johnson: Musím přiznat, že při zápase a po vstřelném gólu jsem to ani nevnímal. Ale už při minulém přípravném zápase tady v Plzni, když jsem seděl v hledišti, jsem si všimnul, že fanoušci vždycky vyvolávají jméno střelce. Já osobně si skandování vychutnal až po zápase, kdy jsem jim za to také poděkoval alespoň zamáváním (úsměv).

Co říkáte na plzeňský tým?
Johnson: Jsou tu moc dobří hráči. Když budeme pracovat tvrdě, každý zápas odehrajeme na 100%, tak Plzeň znovu může hrát o nejvyšší místa. Ale znamená to nedělat chyby v obraně a k tomu dávat dost gólů.

Nicku, dnes jste hrál s Lukášem Hvilou a Jaroslavem Kracíkem, jak se vám s nimi spolupracovalo?
Johnson: Naprosto bez problémů. Čím více střídání jsme spolu odehráli, tím byla mezi námi větší chemie. Dali jsme dva přesilovkové góly, i to se počítá. Oba jsou to moc šikovní hráči, jsem rád, že jsem s nimi byl v lajně. Ale jestli budeme takhle hrát i v Německu, to nedokážu říct. Tohle je jen v rukách trenéra, ne v mých.

Johne, vy jste si zase vyzkoušel hru v prvním útoku s Martinem Strakou a Tomášem Vlasákem. Jak se hraje s Martinem?
Lammers: Bylo to úžasné. Martin je fantastický hokejista, hrát s ním je jednoduché, jde to skoro samo. Odvede velkou spoustu práce, připraví spoustu šancí. Myslím, že snad nemůže být nikdo, kdo by s ním a s Tomášem nehrál rád.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------