Góly z přesilovek si snad šetříme do ligových zápasů, doufá Lammers

Plzeň - Během zápasu s Oceláři ho byl plný led. John Lammers hýřil pohybem při hře pěti proti pěti i v přesilovkách a nakonec se dočkal zasloužené odměny - další vstřelené branky v dresu Indiánů. Mohl přidat i další, trestné střílení ale neproměnil. I přesto byl po zápase vyvoláván fanoušky. "Vůbec jsem nevěděl, co mám dělat (usmívá se), ale spoluhráči mi řekli, ať je jedu pozdravit. Je to příjemné."

Johne, jak náročný byl dnešní zápas?

Byl opravdu náročný, soupeř byl velice kvalitní, ale my jsme hráli dobře. Zastupovali jsme jeden druhého, už v úvodu utkání jsme si vytvořili dostatek šancí a nakonec urvali zápas pro sebe, to je důležité.

Brali jste zápas prestižněji kvůli tomu, že šlo o semifinále, nebo to byl jen další přípravný zápas?

Utkání bylo více vypjaté, už to opravdu připomínalo ligové utkání. Je znát, že se blíží začátek sezóny. My ale chceme vyhrát pokaždé, vždy jdeme do zápasu s tím, že zvítězíme.

Před vaším prvním gólem jste měl dvě velké šance. Nejdřív únik ve hře a poté trestné střílení. Byl jste rozhodnutý dopředu, jaký blafák provedete?

Tak trošku jsem rozhodnutý byl, ale asi jsem neměl být (úsměv). Nevím, dvakrát po sobě jsem zkusil to samé... Brankář předvedl dobrý zákrok, proto jsem rád, že jsem nakonec dokázal branku vstřelit.

Váš gól padl po střele z dálky. Zkoušel jste záměrně jiné zakončení než v předchozích dvou případech?

Přesně tak. Dvakrát jsem zakončoval na stranu, kde má gólman lapačku, takže jsem vystřelil na opačnou stranu a naštěstí to vyšlo.

Často jste se svými spoluhráči chodil na přesilové hry, ve kterých jste sice dostali soupeře pod tlak, ale góly jste nedali. Co vám chybělo?

Myslím, že prostě musíme daleko víc střílet. S více střeleckými pokusy góly určitě přijdou. Snad si je šetříme do ligových zápasů.

Jaký to byl po konci zápasu pocit, když jste stál sám před fanoušky, kteří skandovali vaše jméno?

Vůbec jsem nevěděl, co mám dělat (usmívá se), ale spoluhráči mi řekli, ať je jedu pozdravit. Je to příjemné. Zatím jsem z fanoušků opravdu nadšený.

Díky za rozhovor a hodně štěstí.

-----------------------------------------------------------------------------------