Letos mi to na bráchu jde, culí se Jan Kovář

Plzeň – Duely mezi Českými Budějovicemi a Plzní se pomalu stávají přímým soubojem mezi bratry Kovářovými, rodáky z Písku. Jeden chytá za Mountfield, druhý vede první útok indiánů. A více radosti mohl mít skončení osmadvacátého kola znovu mladší Honza. „Celá rodina to prožívá, vždy se jezdí na tento zápas podívat hodně příbuzných,“ přiznává pátý nejproduktivnější hráč celé extraligy, dnes autor přesné trefy a asistence.

Západočeši po odebrání bodů pomalu stahují náskok týmů před sebou, tři celky již mají na dosah maximálně deseti bodů. Před mikrofony se tak mohl tvářit velice uvolněně i Jan Kovář, jenž navíc již počtvrté v sezóně překonal svého bratra. "My se s Kubou hecovali dříve, když jsme proti sobě nastupovali. Teď už ne, protože hrajeme proti sobě již dost zápasů," souhlasil s bratrem mladší z dvoje Kovářů. "Ale letos mi to na bráchu jde, konečně jsem prolomil tu smůlu. To vloni jsem bráchovi nedal ani gól. Tak doufám, že v letošní bilanci budu pokračovat," zasmála se plzeňská třiačtyřicítka.

Šikovný mladý útočník si v zápasu pod Černou věží připsal hned dva kanadské body, za branku a přihrávku. A navíc jeho tým zejména v přesilových hrách domácí družstvo jasně přehrával.

"Tolik spokojený být nemůžu, protože jsem měl na hokejce ještě dvě vyložené šance. A kdybychom nájezdy dnes nevyhráli, tak ztracený jeden bod padá na mou hlavu, protože takové šance se prostě proměňovat musí," posypal si elitní centr popel na hlavu. Zároveň uznal bratrovu šikovnost v brance HC MOUNTFIELD. "Ale také měl při našich tyčkách hodně štěstí," dodal.

Oba hráči borci se dostali i do menšího konfliktu před českobudějovickou brankou. "Snažil jsem se mu trošku clonit, ale pak se Kuba zvedl a trošku mi dal do zad. To si však ještě probereme. Ještě teď po zápasu pokecáme, ale pak se každý z nás musí připravit na další zápasy," uzavřel dvacetiletý autor již 29 bodů a zmizel v hostující šatně, kam za nedlouho zamířil i Jakub Kovář s pořádnou výslužkou od maminky.

A jak celé utkání hodnotil právě on? „Bráchu teď vezmu, venku ho pořádně zkouluju a asi se s ním nebudu chvíli bavit (usměje se).“

-----------------------------------------------------------------------------------