Úvodní přípravný duel je tady, Plzeň se o poledni utká s Mladou Boleslaví

Ve značně nehokejovém čase se poprvé představí Plzeňští v této sezóně na ledě soupeře. Přesně ve dvanáct hodin se v Mladé Boleslavi rozehraje první přípravné utkání pro obě mužstva. Pojďme se podívat, jak soupeř Plzeňanů přes léto posiloval kádr a co na netypický čas říkají samotní indiáni.
Online přenos z duelu najdete zde!


BK MLADÁ BOLESLAV
vs.
HC PLZEŇ 1929

Ško-Energo Aréna, Mladá Boleslav
3. srpna 2011
přátelské utkání

Oba týmy měly v minulé sezóně k sobě poměrně blízko. To ale nemluvíme o postavení v tabulce, řeč je samozřejmě na snad již zapomenuté administrativní odečty bodů. Obě mužstva svorně „držela basu“ a odmítala se s odečty smířit. Nedalo se však nic dělat, body nakonec byly odebrány. Západočeši se však se svízelnou situací vypořádali daleko lépe, snovou jízdou za play-off nakonec vybojovali alespoň předkolo, ve kterém však 1:3 na zápasy prohráli s Litvínovem. To Mladá Boleslav byla odečtem zasažena i psychicky, do konce soutěže sice pokukovala po předposledním Kladnu, ale nakonec se musela srdnatě bít s Ústím nad Labem v baráži, kde zatnula zuby a nejvyšší soutěž obhájila.

Odchody a příchody

Jako první na veřejnost pronikla zpráva, že Marek Schwarz, gólman Středočechů, odchází do finského TPS Turku. Hned po něm z týmu odešli i Peter Mikuš (HC MOUNTFIELD), Petr Macháček a Nikola Gajovský (KLH Chomutov), Michal Macho (Slovan Bratislava) a Daniel Boháč (HC Slovan Ústečtí Lvi). Na hostování pak zamířili Aleš Padělek (HC Dukla Jihlava) a Václav Čížek (HC VCES Hradec Králové). V červenci se pak ještě Středočeši rozloučili s obráncem Darrellem Hayem, jenž zamířil do Liberce, a Jurajem Štefankou (HC Vítkovice Steel).

A nyní se podívejme na nové postavy v zelenočerném dresu. Z Karlových Varů přišel obránce Jakub Čutta a z Chomutova forvard Zbyněk Hrdel. Hostování si v týmu bruslařů domluvili Jan Plodek a Martin Rýgl (Liberec), Martin Dudáš (Vítkovice), Jaroslav Hübl (Litvínov) a Jaroslav Balaštík (Zlín). V červenci pak ještě Mladoboleslavští ve svých řadách přivítali kanadského obránce Gord Baldwin a slovenské útočníky Romany Tomase a Tománka.

Ve dvanáct hodin? Ano, ano...

Jestliže se vám dvanáctá hodina zdá podivná, není se moc čemu divit. Pro příklad, Mladá Boleslav po utkání s Plzní odjíždí za dva dny na Spartu, kde hraje dokonce od 11:00 dopoledne.

Ani indiáni nejsou neobvyklým časem zaskočeni. "De facto půjde o utkání za zavřenými dveřmi. Tento zápas by měl pro hráče představovat určité zpestření, které by do přípravy mělo zanést další aspekt hry," pochvaloval si trenér Jelínek. "Ony přípravy, když jsme hráli turnaji, se také hrají ve zvláštních časech, takže mě to nechává chladným, jen se musíme podřídit," stoicky prohlásil i bek Jeřábek. Prostě, není proč se divit...