Plzeň se chystá do Edenu, vyzve pražskou Slavii

Plzeňští hokejisté po domácím trojboji vyrážejí opět za hranice našeho krajského města a to rovnou do města hlavního. V Edenu vyzvou pražskou Slavii. Domácí S se v této sezóně potýká s nepřesnou koncovkou, vlastně jen Tomáš Svoboda dokázal vstřelit více než jednu branku. Dokáží toho Plzeňané využít? Odpověď přinese již tradičně náš online přenos!


HC SLAVIA PRAHA
vs.
HC PLZEŇ 1929

Eden, Praha
31. srpna 2011
7. zápas European Trophy

V minulém roce Plzeň změřila síly se Slavií pětkrát. Poprvé hned v přípravě, v rámci Tipsport Hockey Cupu, kdy indiáni dokázali na soupeřově ledě zvítězit 3:1 (branky: Hvila, Kracík, Tvrdík). V osmém kole se pak týmy potkaly již naostro, navíc za asistence televizních kamer. Zápas hostili Plzeňští, ale domácí vítězství neslavili, prohráli totiž 2:3 (branky: Johnson, Sýkora). Ani druhé domácí kolo Plzni nevyšlo, tentokrát sešívaným podlehla 4:5 po prodloužení (branky: Vostřák 2, Vlasák, Martin Heřman). A podobně tomu bylo i při zápasech v Praze. Obě se totiž stala kořistí Slavie. Poprvé vyhráli domácí 3:1 (branka: Duda) a o čtvrtinu soutěže poté pak 4:3 po samostatných nájezdech (branky: Vlasák 2, Vostřák). Je tedy beze sporu, že indiáni mají Pražanům co vracet!

HC Slavia Praha - příchody a odchody

Slavia nijaké zemětřesení v týmu nepřipustila, změny registrujeme malé. Z odchodů asi nejvíce média zajímal přesun útočníka Michala Vondrky do Kärpätu Oulu. Další opora sešívaných, bek Tomáš Žižka, zamířila do Komety Brno, stejně jako forvard Tomáš Pospíšil, kterému v Praze skončilo hostování. Do třetice registrujeme odchod do Brna, a to útočníka Miroslava Holce.

Naopak do kádru sešívaných přichází forvard Tomáš Kůrka ze Sparty a obránce Jakub Šulc, kterému vypršelo hostování v Mountfieldu.

HC Slavia Praha v European Trophy

Pražané se, pravda, v European Trophy nijak nepředvádějí. Na úvod turnaje prohráli s Djurgardensem na jeho ledě 2:5 (branky Pražanů: Svoboda, Hertl). V druhém vystoupení zatím zaznamenali jedinou výhru, to když po boji udolali Luleau 2:1 (branky: Svoboda, Jaškin). Pak už to je ale pohled od prohry k další prohře. V Turku Pražané nevstřelili ani branku a prohrál 0:2, doma prohráli vysoko s odvěkým rivalem ze Sparty 2:6 (branky: Doležal J., Sklenář), poté doma nestačili na Jokerit 2:4 (branky: Roth, Růžička) a naposledy pak opět doma prohráli s Helsinkami 2:3 po samostatných nájezdech 2:3 (branky: Kadlec, Svoboda).


-----------------------------------------------------------------------------------

Rozpis zápasů HC Plzeň 1929 v European Trophy

Pátek 12. srpna: HC MOUNTFIELD – Plzeň (2:3pp)

Čtvrtek 18. srpna: Kärpät Oulu – Plzeň (2:3sn)

Sobota 20. srpna: KalPa Kuopio – Plzeň (0:4)

Čtvrtek 25. srpna 18:00 hod.: Plzeň – Vienna Capitals (3:1)

Sobota 27. srpna 18:00 hod.: Plzeň – Slovan Bratislava (4:5sn)

Neděle 28. srpna 18:00 hod.: Plzeň – Tappara Tampere (4:0)

Středa 31. srpna: HC Slavia Praha – Plzeň (17:30)

Úterý 6. září 18:00 hod.: Plzeň - Pardubice

-----------------------------------------------------------------------------------

Sestavy z minulého kola ET:

HC Slavia Praha: Furch - Kadlec, Krejčík, Špelda, Roth, Vašíček, Kolařík, Špelda - Kůrka, Svoboda, Růžička, Krenželok, Sklenář, Micka, Čermák, Jelínek, Doležal, Endál, Jaškin, Tomica, Hertl.
HC Plzeň 1929: Mazanec - Hanzlík, Boháč, Kaberle, St. Pierre, Frolo, Jeřábek, Růžička - Heřman M., Vlasák, Straka, Duda, Mrňa, Hlinka, Kratěna, Johnson, Heřman J., Dvořák, Lev, Kovář, Stránský.