Preview 4. kolo

Blíží se první západočeské derby!

Plzeň – Teprve čtvrté kolo a hned tu máme derby! Indiáni vyrážejí do Karlových Varů, které prozatím získaly jediný bod. Proto rozhodně neváhejte a pojeďte podpořit své barvy!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Arena, Karlovy Vary
23. září 2012
4. kolo hokejové Tipsport extraligy

Energie minulý ročník od začátku sezóny tápala, než sehrála duel s Plzní, měla na svém kontě z pěti kol pouhé tři body. A další si ani v prvním Západočeské derby nepřipsala. Hosté sice v poslední dvacetiminutovce vsítili dvě branky, jenže to indiáni také, úvodní vzájemný zápas tak vyhráli modrobílí 6:2. To odveta v lázeňském městě byla vyrovnanější, v závěru byli šťastnější domácí, kteří uhájili své území před nájezdem indiánského kmene a vyválčili cenné tři body za výhru v poměru 4:3. Třetí derby ovládl opět domácí tým. Modrobílí vedli po pěti minutách hry 2:0, ovšem ve třinácté minutě již měli navrch hosté. Vše musel rozseknout až v závěrečné třetině Kinrade. A můj dům – můj hrad platilo i pro lednový duel, když Energie slavila 3:2. Podaří se svěřencům kouče Razýma toto rčení prolomit?

Změny v kádru

Po poslední nepříliš vydařené sezóně provedlo vedení Energie řadu změn. Do Mountfieldu odešli brankář Lukáš Sáblík s Rostislavem Dejem, Martin Lučka s Tomášem Sýkorou se vrátili po hostování zpět do Zlína, kanadský bek Travis Gawryletz podepsal Spartě, Jakub Čutta Liberci, Michal Mikeska Hradci Králové, Petr Mocek se zase stal Rytířem a Pavel Kuběna si vyzkouší v košickém dresu slovenskou extraligu. Naopak ze Slavie zamířil na hostování na západ Čech Jiří Doležal, ze Skalice přestoupil Vojtěch Kloz a Petr Pohl z Vítkovic. Z Nižněkamsku pak zakotvil v dresu Energie David Nosek a ze švédského celku Örebro přišli dva Kanaďané - Matt Keith a Dustin Kohn.

Přípravné zápasy

Energie sice nevkročila do nového ročníku extraligy pravou nohou, ovšem letní příprava v jejím podání nebyla vůbec špatná. Karlovarští sehráli jedenáct utkání a sedmkrát slavili výhru. Neuspěli pouze proti Ufě, německému Landshutu, Grazu a Novokuzněcku. Naopak dvakrát porazili Kladno, Chomutov, Něftěkamsk, HC Thurgau a v odvetách uspěli i proti Landshutu a Ufě. Západočechům se hlavně vydařil Turnaji o pohár prezidenta republiky Baškortostán, který vyhrála domácí Ufa a Energetici skončili třetí, navíc gólman Závorka byl vyhlášen nejlepším brankářem.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Energie Karlovy Vary:

Postavení v tabulce: 14.
Počet bodů: 1
Počet vstřelených branek: 5
Počet inkasovaných branek: 11
Nejproduktivnější hráč: Petr Kumstát 3 (2+1)
Nejlepší střelec: Petr Kumstát – 2 branky
Nejlepší nahrávač: Skuhravý, Pech – 2 asistence
Nejtrestanější hráč: Martin Gründling - 8 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Prošek, Látal +1
Nejhorší hráč v bodování +/-: Kohn, Gřegořek, Skuhravý, Rohan -2
Gólmani:
Tomáš Závorka – 184 minut / pr. 3,26 , 91.30%



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 6
Počet vstřelených branek: 10
Počet inkasovaných branek: 7
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 6 (3+3)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 3 branky
Nejlepší nahrávač: Jan Kovář - 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Balej, Růžička +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pletka, Kratěna -1
Gólmani:
Adam Svoboda – 179 minut / pr. 2,35 , 93,33%

Výsledky posledních zápasů:

PSG Zlín 4
HC Energie Karlovy Vary 2
(2:0, 2:2, 0:0)






Branky a nahrávky: 10. Veselý (Tesařík, Čajánek), 17. Zámorský (Čajánek, Veselý), 30. Okál (Holík), 37. Veselý (Honejsek, Zámorský) - 30. Kumstát (Pech), 36. Gřegořek (Kumstát, Prošek).
HC Energie Karlovy Vary: Závorka - Gründling, Kohn, Prošek, Gřegořek, Kloz, Gulaši - Zucker, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Zaťovič - Koblasa, Vachovec, Skladaný.




HC Plzeň 1929 1
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2
(0:1, 0:0, 1:1)




Branky a nahrávky: 53. Martin Straka (Jan Kovář, Vlasák) - 10. T. Zohorna (Šagát, Sičák), 48. Kousal (Brendl, Benák).
HC Plzeň 1929: Svoboda - Dan Růžička, J. Jeřábek, Slovák, Jiří Hanzlík, Marušák, St. Pierre - Kratěna, Jan Kovář, Vlasák - Gulaš, Martin Straka, Pletka - Balej, Havlíček, Dvořák - Hollweg, Pitule, Lev.