Ohlasy Adam Svoboda

Je to začátek sezóny, jdeme dál, hlásí Adam Svoboda

První západočeské derby skončilo nakonec přestřelkou, při níž viděli fanoušci kromě ostrých soubojů i devět branek. Přestože si indiáni vypracovali spoustu šancí, nakonec manko zcela nedotáhli a domů odjíždějí s prázdnou. Zápas jsme hodnotili s gólmanem Škody - Adamem Svobodou.

Adame, jak byste ohodnotil první ostré západočeské derby v letošní sezóně?
Myslím, že jsme my podali lepší výkon. Vytvořili jsme si hromadu šancí a v jejich zakončení... ne že bychom byli úplně zbrklí, ale spíš jsme se snažili situace ještě vyšperkovat, což se nám ve výsledku vymstilo. A Vary prostě byly šťastnější. Ale my jdeme dál, vždyť je začátek sezóny.

Druhá branka domácích padla až po konzultaci s videorozhodčím. Jak jste vy viděl tuto situaci?
Původně jsem to viděl tak, že jsem vyrazil střelu, kterou hráč přede mnou sklepával ze vzduchu. On pak nechtěl hrát a jen se tlačil do mě. Přitom došlo ke kontaktu s naším bekem. Pak jsem se podíval na kostku a trochu si názor poopravil. Nicméně se na to musím podívat znovu a v klidu. Rozhodčí Šindler mi k tomu řekl, že kotouč přešel čáru dřív, než došlo ke kontaktu. A video přece nelže, takže on gól uznal.

Ve středu doma nastoupíte proti Liberci, navíc za doprovodu kamer a možná také proti Ondřeji Pavelcovi. Těšíte se na tento souboj?
Já hlavně ještě nevím, jestli nastoupím. A Ondru znám jen z televize. Samozřejmě bych si moc přál chytat proti takovému gólmanovi, to je jasné. Navíc u nás je vždy skvělá atmosféra. Naši fanoušci jsou hladoví po hokeji a podporují nás celý zápas. V takové skvělé atmosféře by to bylo skvělé.

Zmínil jste plzeňské diváky. I ve Varech jste měli výbornou fanouškovskou základnu.
Samozřejmě bych jim za jejich podporu chtěl moc poděkovat a zatleskat jim. Bohužel, tohle je jen malé poděkování, my jsme se jim chtěli odvděčit třemi body. Ve středu pro výhru uděláme maximum, máme dost času se zregenerovat a poučit se z našich chyb. Fanouškům budeme chtít vrátit ztracený zápas s Pardubicemi!