Preview 25.kolo

První Plzeň vyzve druhý Zlín!

Plzeň – Na další z přímých soubojů o první místo se mou těšit fanoušci v ČEZ Aréně. V rámci pětadvacátého kola totiž na západ Čech zavítá Zlín, nejlepší tým na hřištích soupeřů a aktuálně druhý tým průběžné extraligové tabulky!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
PSG ZLÍN

ČEZ Aréna, Plzeň
25. listopadu 2012
25. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předloňská sezóna vyšla proti Zlínu indiánům na jedničku! Nejprve doma po více jak dvou letech a pěti zápasech na modrobílé nestačil. Přestože v zápase dvakrát vedl, nakonec odcházel z ledu jako poražený 3:4. I odveta vyšla lépe svěřencům kouče Jelínka, doma zvítězili 4:1, třemi body se zaskvěl Radek Duda. A do třetice. Modrobílí vyloupili Stadion Luďka Čajky po výhře v prodloužení, rozhodl Modrý. Poslední zápas posledního kola základní části pak skončil fotbalově - výhrou domácích 1:0. Modrobílí na takto vydařenou sérii navázali i v osmém kole aktuálního ročníku, když doma v souboji o první místo udolali PSG v nájezdech. V odvetě brali tři body za výhru 3:1 a před svými fanoušky opět uspěli na penalty. Osmý zářez přidali svěřenci kouče Jelínka v sedmačtyřicátém kole, kdy šachovou partii ovládli 2:1. Štěstí se pak Západočechům naklonilo i v prvním čtvrtfinálovém souboji, kdy Radek Duda rozhodl gólem v poslední minutě, naopak jubilejní desáté vítězství v řadě oslavili modrobílí nejvyšší výhrou - 5:1. Jenže ta této kulaté cifře se série zastavila, domácí duely ovládli ševci se štěstím 1:0 a 5:4 po prodloužení. Jenže Západočechy tvrdé K.O. nepoložilo a v nervydrásajícím duelu dokázali doma v nájezdech urvat mečbol. Ale Zlín si domácí tvrz pohlídal a sedmý zápas i celo sérii nakonec musel Johnson rozhodnout až v 58. minutě. Na úvod sezóny dokázali Západočeši zlínské prokletí zlomit a uspěli na ledě PSG 4:1. Jak si povedou oba soupeři nyní?

Výborně doma, ale…

Zápasy Zlína jsou jako den a noc. Na ledech soupeřů modrožlutí ve dvanácti zápasech pouze dvakrát nebodovali (ve Vítkovicích a v Liberci), naposledy dokázali v Českých Budějovicích otočit z 0:3 na 6:3 a suverénně vedou před Plzní tabulku venkovních zápasů. Jenže… Doma svěřenci kouče Vlacha uspěli pouze pětkrát a sedmkrát se radoval soupeř. Horší bilanci mají na svém ledě již jen poslední Tygři. Zlín naposledy venku nebodoval koncem září, poslední stadion, kde ještě letos nehrál, je právě ten plzeňský…

Sedláček vs. Horčička

Příjemné starosti dělají oba gólmani trenéru Vlachovi. Jak třiatřicetiletý Horčička, tak jeho o jedenáct let mladší kolega Sedláček letos odchytali prakticky stejný počet minut a oba mají i téměř totožné statistiky, co se týče procentuální úspěšnosti zákroků pohybují se oba nad dvaadevadesáti procenty. I to je jeden z důvodů, proč Ševci inkasovali třetí nejmenší počet gólů v lize hned po Slavii a Plzni. Naopak útok je pátý nejhorší.

Začínáme již ve 14:00

Nedělní zápas pětadvacátého kola se Zlínem hlásí změnu času!!! Fanoušci, pozor! Po dohodě obou klubů se začátek utkání Plzeň vs. Zlín posouvá na 14:00.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

PSG Zlín:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 44
Počet vstřelených branek: 65
Počet inkasovaných branek: 60
Nejproduktivnější hráč: Čajánek, Honejsek 17 (8+9, 9+8)
Nejlepší střelec: Antonín Honejsek – 9 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Holík – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Petr Čajánek - 45 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Radim Tesařík +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Marek Melenovský -7
Gólmani:
Luboš Horčička – 756 minut / pr. 2,38 , 92.29%
Jakub Sedláček – 705 minut / pr. 2,47 , 92.14%



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 47
Počet vstřelených branek: 85
Počet inkasovaných branek: 56
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 35 (11+24)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 14 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 24 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 97 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +18
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -8
Gólmani:
Rask Tuukka – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Adam Svoboda – 252 minut / pr. 2,86 , 90,98%
Marek Mazanec – 230 minut / pr. 2,35 , 92,37%

Výsledky posledních zápasů:

HC Mountfield 3
PSG Zlín 6
(3:1, 0:4, 0:1)






Branky a nahrávky: 1. Hanzal (Prospal), 2. Langhammer (Kotalík, Kolarz), 6. Michálek (Hanzal, Prospal) - 12. Linhart (Leška, Hamrlík), 25. Matějíček (Tesařík), 27. F. Čech (Holík), 38. Matějíček (Honejsek, Veselý), 39. Holík (F. Čech, Honejsek), 60. Hamrlík (Leška, Balaštík).
PSG Zlín: Sedláček (2. Horčička) - Hamrlík, Linhart, Tesařík, Urbanec, Šenkeřík, Řezníček, Matějíček, Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Ondráček, Holík, Čech - Okál, Melenovský, Kubiš.



Rytíři Kladno 4
HC Škoda Plzeň 3
(3:2, 1:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 6. Hlaváč (Jágr, Židlický), 8. Strnad (Jágr, Plekanec), 15. Hlaváč (Plekanec, Patera), 23. Židlický (Plekanec, Černošek) - 6. Vlasák (Straka, Gulaš), 16. Kovář (Kratěna, Straka), 51. St. Pierre (Vlasák, Gulaš).
HC Škoda Plzeň: Rask - Marušák, Jeřábek, Růžička, St. Pierre, Mozík, Frolo - Kratěna, Kovář, Pletka - Gulaš, Straka, Vlasák - Havlíček, Kašpařík, Johnson - Hollweg, Lev, Dvořák.