Preview 27.kolo

Ochrání indiáni svá teepee před nájezdníky kmene chemiků?

Plzeň – Druhá polovina základní části Tipsport extraligy se rozjíždí a na led aktuálního lídra přijíždí Litvínov. Hosté drží momentálně pátou příčku a na indiány ztrácejí pouhých šest bodů. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC VERVA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
2. prosince 2012
27. kolo hokejové Tipsport extraligy

V loňské sezóně jasně platilo, že domácí si svůj hrad před cizími nájezdníky vždy uhájí, alespoň tedy co do vzájemných zápasů. V tom prvním domácí Plzeň udolala sveřepý Litvínov těsně 2:1. Zato na severu Čech se děly věci. Chemici nastříleli Plzni osm branek, ti kontrovali jen dvěma a domů si pak odvezli nejvyšší prohru v sezóně vůbec. Doma ale svěřenci Mariana Jelínka tuto vzpomínku rychle zaplašili, soustředili se na poctivý sběr bodů a své fanoušky přesvědčili výhrou 4:1. Stejnou mincí však odpověděli Severočeši. Letos začali lépe Západočeši, kteří po zajímavé přestřelce uspěli 6:4 před svým fanoušky a podařilo se jim vyhrát i v Litvínově 2:1. Jak si povedou oba týmy nyní?

Zásahy v kádru

Severočechům se daří, proto jedinou změnou v kádru během aktuální sezóny byl příchod Jana Holuba z Liberce na hostování do začátku prosince. Litvínov přes léto nelenil a poměrně značně obměnil svůj kádr. Pro plzeňské fanoušky je asi nejzajímavější příchod jejich odchovance Pavla Francouze či explzeňáka Marka Posmyka. To ale není vše. Z Českých Budějovic dorazili i Rostislav Martynek a Roman Pšurný, Vladislav Baláž zase ze Zvolenu a Robin Hanzl z Ústí. Tým převzal Petr Rosol. Mužstvo naopak opustili Richard Jareš, Lukáš Rindoš, Martin Heinisch, Marek Černošek, Martinové Volke s Jenáčekem, Radim Skuhrovec ukonči kariéru.

První polovina

Velkým překvapením jsou výkony Vervy. Tým, který pravidelně balancoval na hraně předkola, válí na pátém místě, na vedoucí Západočechy ztrácí jen šest bodů. Severočeši začali sezónu prohrou v ČEZ Aréně, ale ve zbylých zápasech první čtvrtiny již jen čtyřikrát nebodovali. Dalších třináct utkání bylo ještě povedenějších, když Litvínovští pouze třikrát nebodovali – s Plzní, Zlínem a v Třinci. Sumasumárum to máme 26 utkání, dvanáct výher, 4 dvoubodové a deset porážek, z toho dvě alespoň za bod. V tabulkách domácích i venkovních je Litvínov vždy hned za Plzní.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Verva Litvínov:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 46
Počet vstřelených branek: 82
Počet inkasovaných branek: 74
Nejproduktivnější hráč: Viktor Hübl 34 (11+23)
Nejlepší střelec: František Lukeš - 13 branek
Nejlepší nahrávač: Viktor Hübl – 23 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ján Brejčák - 56 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Viktor Hübl +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Černý, Baláž, Kubinčák -4
Gólmani:
Pavel Francouz – 1419 minut / pr. 2,66 , 91.84%
Petr Franěk – 161 minut / pr. 4,10 , 89.00%



HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 52
Počet vstřelených branek: 91
Počet inkasovaných branek: 59
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 37 (11+26)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 16 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 26 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 97 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +21
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -9
Gólmani:
Rask Tuukka – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Marek Mazanec – 355 minut / pr. 2,03 , 93,75%
Adam Svoboda – 252 minut / pr. 2,86 , 90,98%

Výsledky posledních zápasů:

Piráti Chomutov 1
HC Verva Litvínov 2
(0:1, 1:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 40. Mich. Frolík (Hruška, Rýgl) - 7. Martynek (TS), 47. Trávníček.
HC Verva Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát - Stříteský, Zeman - Kousalík, Holub - Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Kubinčák - Martynek, Hanzl, Trávníček "C" - Rapáč, Černý, Pšurný - Kubinčák, Frolík, Baláž.

HC Oceláři Třinec 1
HC Škoda Plzeň 2sn
(1:0, 0:1, 0:0 – 0:0)





Branky a nahrávky: 2. Peterek (Adamský) - 39. Kovář (Balej), rozhodující sam. nájezd Pletka.
HC Plzeň 1929: Mazanec - Marušák, St. Pierre, Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo - Gulaš, Straka, Vlasák - Balej, Kovář, Kratěna - Petruška, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Dvořák.