Preview přátelsky s Ústím

Na úvod přípravy proti Lvům z Ústí

Plzeň – Hokejoví mistři načínají novou sezónu. Po týdnech dřiny sehrají první přípravné utkání, ve svém chrámu vyzvou Lvy z Ústí.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SLOVAN ÚSTĚČTÍ LVI

ČEZ Aréna, Plzeň
31.července 2013
Přátelské utkání

Indiáni se s Ústím nad Labem příliš v přípravách nepotkávají, proto jsou vzájemné zápasy vyjímkou. Poslední duely jsou ze sezóny 2007/08, kdy se oba celky potkaly v extralize. Západočeši nejprve podlehli na ledě nováčka 3:4 v nájezdech, aby pak dvakrát s přehledem zvítězili 5:2. Poslední vzájemné měření sil z dvacátého ledna roku 2008 zvládli lépe modrobílí v poměru 5:4 v prodloužení po vývoji utkání - 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4. Sestava Plzně: Altrichter - L. Martinec ("J"), Čakajík, Benák ("A"), Redlihs, Jasečko, Staněk - Vlasák, Divíšek ("C"), Ludvík - Fabuš, Kracík, Adamský - Důras, Vampola, Matějovský ("A") - Dvořák. Jak dopadne vzájemné měření sil po více než pěti letech?

Ústecká pětiletka

Jak již bylo psáno, tradiční adept na postup do extraligy se prokousal mezi hokejovou elitu v sezóně 2007/08, po sezóně však opět klesl o patro níže. Další ročník 1.ligy Ústí vyhrálo, v baráži ale nestačilo na Mladou Boleslav v poměru 0:4. Za další rok skončila jízda Ústí již ve finále, kdy byl silnější Chomutov, který v sedmém duelu uspěl na ledě svého soka 1:2, když se o branky Pirátů zasloužili explzeňský Kraft a Kovář. Předloňská sezóna kopírovala svou dva roky starší sestru, když Lvi opět neuspěli v baráži proti Bruslařům - tentokráte 3:4 na zápasy. Před dosud poslední sezónou se změnila pravidla baráže, do které postupovaly hned dva celky z první ligy, ale osud tomu tak chtěl, že Ústí zůstalo před branami, když v semifinále podlehlo 0:4 na zápasy Olomouci, navíc doma nevstřelilo ani jednu branku.

Změny v kádru

Po loňské sezóně udělalo vedení Lvů hned několik změn. Na hostování z Mountfieldu přišel Vít Budinský, ze Slavie zase gólman Jan Dlouhý. Naopak ze svého hostování se vrátil Jan Alinč a Radomír Vaněk. Tým navíc posílil o Ondřeje Šmacha z Kladna. Naopak Petr Hořava zamířil do Kladna, Filip Pavlík do Litvínova, Miloš Čermák do Litoměřic. Na hostování putují Marek Laš a Ondřej Smetana. Tým vedou Jaromír Šindel, Jiří Mička a Tomáš Mareš.