Preview 10.kolo

Klapka, souboj posledních mistrů poprvé!

Plzeň – V neděli se odehraje v ČEZ Aréně parádní souboj! Na led aktuálního mistra přijíždějí Pardubice, které titul vyhrály právě před indiány. Souboj posledních vítězů extraligy proto slibuje skvělou podívanou!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

ČEZ Aréna, Plzeň
6. října 2013
10. kolo hokejové Tipsport extraligy

Oba soupeři se v minulém roce potkali již ve třetím kole v Plzni. Pardubice uťaly stoprocentní jízdu domácích a braly všechny body po výhře 2:1. I v odvetě měli Východočeši blíže k výhře, ovšem dvoubrankový náskok v poslední dvacetiminutovce promrhali a následně podlehli v nájezdech. Druhá návštěva aktuálního mistra na západě Čech opět znamenala pro modrobílé prohru. Škodováci znovu vstřelili pouze jednu branku a po výsledku 1:3 klopili hlavy, vítěznou trefu zaznamenal Krejčí, tři asistence Hemský. V doposud posledním vzájemném měření sil se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec vystavil šach-mat Plzni Bartek necelé dvě minuty před třetí sirénou. A indiáni neuspěli ani letos v přípravě, kdy podlehli na východě Čech 2:3. Jak si povedou oba soupeři nyní?

Změny v kádru

Po loňské nepříliš vydařené sezóně převzal tým nový kouč - Zdeněk Venera. Jako asistent zůstává Ladislav Lubina a nově přišel Miloš Říha mladší. Vrátili se z Davosu i dva ztracení synové - Petr Sýkora a Josef Marha. Obranu pak vyztužil Slovinec, který naposledy působil v Dánsku - Blaž Gregorc. Naopak tým opustili Jan Buchtele a Tomáš Rolinek, jenž shodně zamířili do Sparty. Domů do Zlína se vrátil explzeňský Jiří Marušák, Martin Bartek je Tygrem z Liberce. Martin Šagát odešel do Chomutova, dva roky bude v týmu Mountfield HK hostovat brankář Koutský, Endál zase v Havlíčkově Brodě. V týmu již nepokračují ani Pavel Brendl, Stanislav Hudec a Travis Gawryletz.

Letní období

Pardubice kromě European Trophy sehrály dva přátelské zápasy, kdy nejprve podlehly těsně v Jihlavě, aby následně také o gól porazily Plzeň. V samotné evropské soutěži se pak Východočeši prezentovali stejným počtem výher i porážek. Vítězství čekalo v Bernu, Brynäs, doma pak s Tygry a Tapparou. Naopak porážka přišla s Fribourg-Gottéron, Turku, v Djurgårdenu a Liberci.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 17
Počet vstřelených branek: 33
Počet inkasovaných branek: 22
Nejproduktivnější hráč: Václav Benák 9 (4+5)
Nejlepší střelec: Benák, Sýkora, Kousal - 4 branky
Nejlepší nahrávač: Tomáš Nosek – 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Robert Kousal - 44 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tybor, Čáp +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Zdráhal -2
Gólmani:

Martin Růžička  -  369 minut / pr. 2,11 , 93,47%
Dušan Salfický  -  183 minut / pr. 2,62 , 92,66%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 16
Počet vstřelených branek: 26
Počet inkasovaných branek: 21
Nejproduktivnější hráč: Václav Pletka (4+6) 10
Nejlepší střelec: Duda, Kratěna, Pletka - 4 branky
Nejlepší nahrávač: Pletka, Straka - 6 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 36 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jiří Hanzlík +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Seman, Růžička -2
Gólmani:
Matěj Machovský – 349 minut / pr. 1,72 , 94,19%
Lukáš Mensator  – 200 minut / pr. 3,00 , 87,34%

Výsledky posledních zápasů:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 6
Bílí Tygři Liberec 4
(1:2, 1:2, 4:0)




Branky a nahrávky: 14. Zohorna (Nosek, Benák), 24. Cetkovský (Benák, Zohorna), 44. Cetkovský (Nosek, Ďaloga), 46. Benák (Cetkovský, Zohorna), 49. Tybor (Kousal), 51. Radil (Tybor) - 7. Zacha (Bulíř), 13. Bartek (Nedvěd), 32. Víšek (Jass, Čakajík), 39. Bartek (Hunkes, Nedvěd).
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Salfický - Kočí, Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Čáp - Sýkora, Marha, Somík - Zohorna, Nosek, Cetkovský - Radil, Kousal, Starý - Tybor, Musil, Řezníček.



HC Slavia Praha 0
HC Škoda Plzeň 2
(0:1, 0:1, 0:0)





Branky a nahrávky: 20. Kratěna (Pletka), 39. Duda (Vlasák, Hanzlík).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Seman, Mozík, Frolo, Růžička, Boháč - Kratěna, Kašpařík, Vlasák - Duda, Lev, Pletka - Novotný, T. Sýkora, Schleiss - Dvořák, Pitule, Hollweg.