Preview 40.kolo

Poslední čtvrtina je tady, začínáme ve Vítkovicích!

Plzeň – Tři čtvrtiny základní části jsou minulostí a míříme tedy do cíle. Indiáni se nyní v rámci 40.kola představí na ledě Vítkovic, které prozatím vždy dokázali porazit.


HC VÍTKOVICE STEEL
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

ČEZ Aréna, Ostrava - Vítkovice
19.ledna 2014
40. kolo hokejové Tipsport extraligy

Oba celky se předloni utkaly už ve druhém kole, které však bylo z důvodu leteckého neštěstí v Rusku prvním hraným. Plzeň utkání nakonec zvládla lépe díky samostatným nájezdům, ale k těm bylo dlouhá cesta, jelikož Škodováci inkasovali hned v první a druhé minutě utkání. Další střetnutí v patnáctém kole hostil led vítkovické ČEZ Arény a dařilo se lépe Plzni, která si přivezla tři body za výhru 3:0, na které se podílel kromě gólmana Svobody i dvougólový Michal Dvořák. Druhý zápas na plzeňském ledě, který se odehrál v rámci 28. kola přinesl opět nájezdy, v těch ale uspěli hráči ze severu Moravy a po výsledku 1:2 si odvezli dva body. Poslední ze vzájemných zápasů v předloňské základní části na ledě Vítkovic rozhodla už první část, v které domácí získali vedení 3:1 a nakonec zvítězili 5:3. Minulý rok se jim ale nedařilo, indiáni v Ostravě měli celý zápas navrch a odvezli si všechny body – 2:3, doma pak Západočeši dokráčeli k jednoznačnému výsledku – 5:0. A ve Vítkovicích loupili Západočeši i podruhé, tentokráte po prodloužení. Vše završili pohodlnou výhrou 3:0 a znovu tak pře svým fanoušky neinkasovali. Na úvod letošního ročníku se Vítkovice na západě Čech sice hned dvakrát prosadily, ovšem indiáni pětkrát a lépe tak vstoupili do nové sezóny. I odveta patřila Západočechům, když na ostravském ledě zvítězili 4:2. A i do třetice to Škodovce vyšlo, když uspěla před svých fanoušky 3:2. Jakou zápletku nám oba týmy nachystají nyní?

Změny v kádru

Vedení Vítkovic ani po nepříliš přesvědčivých výkonech téměř nezasahovalo do hráčského kádru a jak se nyní ukazuje, byl to výborný krok. Během aktuální sezóny pouze přišel na hostování do konce kalendářního roku 2013 z Brna Milan Hruška, jenž si své působení v Ostravě protáhl na celou sezónu. Další posilou je účastník MS U20 - brankář Daniel Dolejš z Havlíčkova Brodu. Naopak v dresu Rebelů měsíc hostoval Filip Šindelář, který se odrazil ke skvělým výkonům a došlo tedy k poslední změně, odchodu na hostování do Sparty Romana Málka, který se najednou ocitl v pozici trojky.

Tři čtvrtiny

Steel, jak dobře všichni víme, začal sezónu porážkou v Plzni, aby se ve druhém kole pomsti druhému západočeskému celku – Karlovým Varům, které doma porazil 4:2. V dalším utkání na ledě soupeře – konkrétně na Kladně – již Slezané brali bod za prohru v nájezdech, ale následně neubránili svou Arénu před nájezdníky z Brna. Těsná prohra se konala i na Slavii, pak ale dva body přišly po utkání s Pardubicemi. Jenže hned za dva dny Steel doma nebodoval s Piráty. Pak to ale přišlo. Vítkovice zvítězily ve Zlíně, na Spartě, s Libercem i v Litvínově. Na závěr těsně podlehly doma Třinci. A nejlépe nevkročili Ostravané ani do další porce třinácti utkání. Před svým fanoušky padli s indiány i Mountfieldem a uspěli až v Karlových Varech. Celkově se ovšem povedlo Steelu posbírat pěkných třiadvacet bodů. Třetí čtvrtina opět odstartovala prohra v Plzni a pokračovala porážkou doma s Energií 0:4. Jenže pak jakoby někdo Ostravany polil živou vodou. Kromě prohry v Pardubicích zapisují Vítkovice pouze výhry! Aktuálně drží dokonce již šesti zápasovou šňůru vítězství.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 69
Počet vstřelených branek: 99
Počet inkasovaných branek: 91
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 28 (13+15)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 17 branek
Nejlepší nahrávač: Duda, Vlasák – 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 94 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Martin Straka +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Seman -7
Gólmani:
Matěj Machovský – 1627 minut / pr. 1,81 , 93,37%
Lukáš Mensator  –  740 minut / pr. 2,92 , 89,22%

HC Vítkovice Steel:

Postavení v tabulce: 4.
Počet bodů: 65
Počet vstřelených branek: 124
Počet inkasovaných branek: 108
Nejproduktivnější hráč: Roman Ondřej 38 (11+27)
Nejlepší střelec: Rudolf Huna - 17 branek
Nejlepší nahrávač: Roman Ondřej – 27 asistencí
Nejtrestanější hráč: Milan Hruška - 48 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Karol Sloboda +17
Nejhorší hráč v bodování +/-: Milan Hruška -5
Gólmani:

Daniel Dolejš  - 909 minut / pr. 2,58 , 91,58%
Filip Šindelář - 790 minut / pr. 2,44 , 91,38%
Roman Málek    - 658 minut / pr. 3,19 , 89,52%

Výsledky posledních zápasů:

HC Vítkovice Steel 6
HC Oceláři Třinec 3
(2:1, 1:2, 3:0)




Branky a nahrávky: 6. Kolouch (Němec, Kudělka), 6. Šedivý (Burger, Barinka), 36. Szturc (Kucsera, Stehlík), 47. Húževka (Burger, Šedivý), 49. Húževka (Barinka, Burger) – 8. Orsava (Bonk), 28. Orsava (Foltýn, Bonk), 39. Roth (Adamský, Růžička).
HC Vítkovice Steel: Šindelář (Dolejš) – Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail – Šedivý, Burger, Húževka – Huna, Roman, Svačina – Vandas, Hlinka, Szturc – Kucsera, Kolouch, Němec.


Mountfield HK 3
HC Škoda Plzeň 0
(1:0, 1:0, 1:0)






Branky a nahrávky: 16. Šimánek (Kudrna, Frühauf), 29. Květoň (Ptáček, Marha), 53. Knotek (Pospíšil, Škoda).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Marcel, Mozík, Boháč - Holec, Lev, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Schleiss - Dvořák, T. Sýkora, Pitule.