Preview 6. zápas čtvrtfinále

Indiáni míří do Brna, vrátí se série na západ Čech?

Plzeň – Indiáni stejně jako před krokem vyrážejí na protivníkův led odvracet čtvrtfinálový mečbol soupeře.


HC KOMETA BRNO
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Kajot Aréna, Brno
28. března 2014
6. zápas čtvrtfinále Tipsport extraligy

Plzeňští a brněnští rivalové se letos potkali, a to hned šestkrát. Nejprve byly dva duely sehrány v rámci European Trophy a oba měly stejného vítěze. Toho z "hlavního" města Moravy. V nesmírně dramatickém měření sil na brněnském ledě rozhodovaly až samostatné nájezdy, ve kterých domácí slavili vítězství 3:2. Odveta v Plzni vyšla také lépe Kometě, která tentokrát triumfovala v prodloužení opět 3:2, když v 61. minutě rozhodl Kempný. V extralize se ale zprvu lépe vedlo Západočechům. Ti dokázali v Brně otočit nepříznivý vývoj utkání a uspět po výsledku 4:1, když u tří branek byl Václav Pletka. Tříbodového Plzeňáka měla i odveta, byl jím Janko Sýkora a znovu zvítězil jeho tým 4:1. Další zápas ale již patřil Brnu. To si v domácím prostředí pohlídalo plzeňské nájezdníky a zvítězilo 5:1, navíc jako první pak v poslední vzájemném měření sil dokázalo v roce 2014 vyhrát po výsledku 2:1. A lépe vstoupilo i do samotného čtvrtfinále. Kometa asi vybudovala pohodlný tříbrankový náskok a přestože zvládl poměrně zavčasu snížit Ján Sýkora, hosté si již zápas pohlídali a zvítězili 4:1. O den později se prakticky totožná situace opakovala, jen s opačným výsledkem. Západočeši se dostali do vedení 4:0 a i přes snížení Moravanů již drama nepřipustili. To se naopak dělo ve třetím utkání v Brně. Zápas mířil za stavu 1:1 do prodloužení, když tu se zjevil na pravém kruhu Kratěna, předložil Vlasákovy před bránu a ten šokoval celou Kajot Arenu. Mečbol ale indiáni o den později nevybojovali, když podlehli fotbalově 0:1. V důležitém pátém utkání již branky padaly, do domácí klece však o jednu více a Brno tak po výsledku 3:2 získalo mečbol.

Nejhlasitější série

Oficiální měření prokázalo, jaký čtvrtfinálový klub má v letošním play-off nejhlasitější fanoušky. Pozice hlukoměru byla vždy stejná, tedy co nejblíže domácí střídačky. Výsledky měření tak odpovídají tomu, jak fandění vnímají hráči na střídačce. Zvítězili indiáni s hodnotou 118,9 dB a hned za nimi se umístili Brňané 118,6 dB. Jedná se tak bezesporu o nejhlasitější sérii!

TV?

Odvracet mečbol, navíc za asistence televize. Takový úkol čeká na indiány. Těm se dlouhodobě před televizními kamerami nedaří, což potvrdili Západočeši i v samotné sérii, když oba duely za asistence kamer prohráli. V tomto ročníku se Plzeňáci představili v TV desetkrát a uspěli pouze v prvním kole s Vítkovicemi a v prodloužení pak v závěru základní části v Pardubicích.

Pojeďte do Brna!

Fanoušci indiánů pořádají organizovaný výjezd na utkání HC Škody Plzeň na brněnském ledě v pátek 29.3.2014. Odjezd autobusu od ČEZ Arény je naplánován na 11,00, sraz o patnáct minut dříve. Všichni, kdo byste měli čas a chuť vyrazit, se hlaste u Zdeňka "Pitralona" Pavla na telefonním čísle +420 606 594 326 nebo na vyjezdaci.cz v sekci přihláška.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Kometa Brno:
Počet vstřelených branek: 10
Počet inkasovaných branek: 9
Nejproduktivnější hráč: Vojtěch Němec 7 (4+3)
Nejlepší střelec: Vojtěch Němec – 4 branky
Nejlepší nahrávač: Tomáš Svoboda - 4 asistence
Nejtrestanější hráč: Hanzlík, Vondráček - 8 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Němec, T. Svoboda +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Svoboda -5
Gólmani:

Marek Čiliak – 300 minut / pr. 1,80 , 93,62%

HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 9
Počet inkasovaných branek: 10
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 5 (2+3)
Nejlepší střelec: Kratěna, J. Sýkora – 2 branky
Nejlepší nahrávač: Lev, Kratěna – 3 asistence
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 12 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Daniel Seman +3
Nejhorší hráč v bodování +/-: Miroslav Indrák -3
Gólmani:
Matěj Machovský – 298 minut / pr. 2,01 , 91,53%

Výsledky série:

HC Škoda Plzeň 1
HC Kometa Brno 4
(0:2, 1:1, 0:1)






Branky a nahrávky: 33. J. Sýkora (Dvořák) – 11. J. Hruška (Čermák), 15. J. Hruška (V. Němec), 26. V. Němec (T. Svoboda), 46. V. Němec (Kuboš).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Boháč, Mozík, Frolo, od 53. navíc Moravčík - Kratěna, Martin Straka, J. Sýkora - Duda, Vlasák, Pletka - Indrák, Kašpařík, Lev - M. Dvořák, T. Sýkora, Pitule - od 53. navíc Schleiss.
HC Kometa Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - J. Svoboda, Koreis, Burian - Vondráček, P. Mrázek, Pivko.


HC Škoda Plzeň 4
HC Kometa Brno 1
(2:0, 2:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 10. Slovák (Kratěna, Lev), 12. Sýkora J. (Dvořák), 22. Kratěna, 35. Straka (Duda, Hanzlík) – 47. Němec (Kempný, Svoboda T.).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Moravčík, Mozík, Boháč – Pletka, Straka, Duda – Lev, Vlasák, Kratěna – Schleiss, Kašpařík, Indrák – Sýkora J., Sýkora T., Dvořák – Holec
HC Kometa Brno: Čiliak – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Hruška, Čermák, Zohorna – Káňa, Němec, Svoboda T. – Burian, Koreis, Svoboda J. – Pivko, Mrázek, Vondráček – Raška.


HC Kometa Brno 1
HC Škoda Plzeň 2
(1:1, 0:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 16. Pivko (Kováčik, T. Svoboda) – 15. Kašpařík (Kratěna, Lev), 60. Vlasák (Kratěna, Lev).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - Dvořák, Lev, Holec.
HC Kometa Brno: Čiliak - Miller, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Zohorna, Čermák, Hruška - T. Svoboda, Němec, Káňa - J. Svoboda, Koreis, Burian - Vondráček, Mrázek, Pivko.


HC Kometa Brno 1
HC Škoda Plzeň 0
(0:0, 1:0, 0:0)






Branky a nahrávky: 29. Němec (Pivko, Zohorna).
HC Škoda Plzeň: Machovský - Hanzlík, Seman, Slovák, Jeřábek, Mozík, Moravčík - Duda, Straka, Pletka - Kratěna, Vlasák, J. Sýkora - Indrák, Kašpařík, Schleiss - Dvořák, Lev, Holec.
HC Kometa Brno: Čiliak - Miller, Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - Hruška, Čermák, Pivko - T. Svoboda, Němec, Káňa - Vondráček, Koreis, J. Svoboda - Zohorna, Raška, Burian.


HC Škoda Plzeň 2
HC Kometa Brno 3
(0:0, 1:2, 1:1)






Branky a nahrávky: 29. Pletka (Seman, Straka), 46. Kratěna (Pletka) – 27. Svoboda T. (Němec, Pivko), 36. Vondráček (Koreis), 43. Pivko (Svoboda T., Němec).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Seman, Hanzlík, Jeřábek, Slovák, Moravčík, Mozík, Boháč – Pletka, Straka, Duda – Lev, Vlasák, Kratěna – Schleiss, Kašpařík, Indrák – Sýkora J., Sýkora T., Dvořák – Holec
HC Kometa Brno: Čiliak – Hanzlík, Miller, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dlapa – Hruška, Čermák, Svoboda J. – Káňa, Němec, Svoboda T. – Pivko, Raška, Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček – Mrázek