Patrik Polívka #33

Jsem za tu šanci rád a budu se snažit ukázat, říká gólman Patrik Polívka

Plzeň - V prvních dvou přípravných duelech dostal šanci v brankovišti Plzně Patrik Polívka a nevedl si vůbec špatně. Mladý gólman přišel v létě do Plzně zpět ze zámoří a snaží si vybojovat místo v prvním týmu.

Patriku, začala zápasová příprava na ledě. Jaké máte zatím pocity?
Je to zase určitě něco jiného oproti tomu trénování jen na suchu. Je to určitě lepší a postupně se začínáme rozehrávat. Proti Budějovicím to bylo zase o něco lepší než proti Havlíčkovu Brodu.

V utkání s Brodem i s Budějovicemi jste měl hodně práce, je to zatím nesehranou obranou?
Někteří kluci spolu hrají prakticky poprvé, takže to se nedá nijak hodnotit, ale je vidět, že se to sehrává docela dobře.

Dají se ty dvě utkání nějak porovnat, případně říct, který byl složitější?
Oba týmy na nás vlétly hned na začátku a celkově ty zápasy byly hodně podobné. Budějovice byly více technicky vyspělejší.

Proti Motoru jste měl hodně práce, kdy byla ta nejtěžší pasáž?
Hned v první třetině jsme museli hrát oslabení pět na tři, takže to byla docela dobrá rozcvička. Budějovice těch šancí měly dost, takže jsem se nenudil.

Nájezdových sérií bylo poměrně hodně, nakonec jste se ale z výhry neradovali. Věřil jste si na nájezdy?
Já mám nájezdy rád, škoda, že nám to nevyšlo. Je to loterie.

Dostal jste šanci v úvodních dvou zápasech, jak ale vidíte své šance chytat dál?
Jsem rád za tu šanci a snažím se ukázat trenérům, že jsem tady taky a chci se porvat o místo jedničky. Pokud dostanu šanci i proti Slavii, tak budu jedině rád, ale připravuji se stejně, ať chytat budu nebo ne.