Ohlasy po utkání s NOR

Jakub Lev ukončil plzeňské čekání na gól. Jednou se to muselo v dobré obrátit, říká Ján Sýkora

Plzeň - Páté přípravné utkání a druhá výhra. Plzeňští hokejisté v přípravě na nový ročník narazili na německý Norimberk, kterému nepomohla ani tvrdá hra, ani početná podpora fanoušků, kterých dorazilo do Plzně bezmála 200. Skóre utkání s tygry otevřel Jakub Lev.

Plzeň v pátém přípravném utkání na novou sezónu narazila také na konfrontaci se zahraničním celkem, konkrétně týmem Norimberka. Německý tým odehrál proti Plzni své první utkání v přípravě. „České týmy jsou na stejné, možná vyšší úrovni než německé, Norimberk hrál proti nám první utkání, to se na nich možná podepsalo. Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli,“ hodnotí utkání útočník Jakub Lev.

Utkání s německým Norimberkem, který přijely podpořit i tři plné autobusy fanoušků, bylo hodně vyhecované a nabídlo spoustu šarvátek a tvrdých osobních soubojů. „Za posledních pět let co jsem tu, tak jsme nehráli proti německým týmům jiné než vyhrocené utkání. Když prohrávají, tak jdou do šarvátek a podobných věcí. Mají tam spoustu cizinců, to se na tom projevuje,“ myslí si Lev.

Plzeň díky brance Jakuba Lva prolomila čekání na vstřelený gól, které trvalo sedm třetin. „Na rovinu? Byli jsme už trochu … zoufalí (opraví se). Snažili jsme se víc chodit před branku a padlo to tam,“ těší mladého útočníka, který si přípravu zpestřil v sobotu turnajem v národní házené.

Dlouhé čekání na gól prolomil Jakub Lev, ale velmi dobře hráli i další útočníci, mezi nimi například Ján Sýkora, který si však gól na své konto nepřipsal. „Jednou se to muselo protrhnout a v dobré obrátit,“ řekl slovenský útočník k dlouhému čekání na gól.

„Nebylo to lehké, Norimberk hrál agresivně, chodili do těla. První třetinu jsme zaspali, dostali gól, ale zvedli jsme se od druhé třetiny a povedlo se otočit zápas,“ doplnil Ján Sýkora svého kolegu z útoku a pokračoval v hodnocení: „Chtěli jsme hrát aktivně a vyhrát. Povedlo se nám dát góly a konečně taky vyhrát zápas, protože se nám nedařilo a snad jsme to prolomili. Bylo to náročné na kondičku, bylo tady velké teplo, ale razím heslo těžko na cvičišti, lehko na bojišti,“ dodává slovenský forvard ve službách Škodovky.