Preview přátelsky se SLA

Výzva před odvetou! Přijíždí neporažená Slavia!

Plzeň – Válec! Tak by se daly jednoduše popsat výsledky Slavie v přípravě. Osm utkání, osm výher. Skvostnou sérii Pražanů se nyní budou snažit přerušit indiáni a vy rozhodně neváhejte a přijďte povzbudit své barvy!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SLAVIA PRAHA

ČEZ Aréna, Plzeň
26. srpna 2014
Přátelsky

Před dvěma lety se oba týmy potkaly pětkrát. Nejprve v rámci European Trophy, kdy duel sešívaných a indiánů hostil pražský Eden. Plzeň zvládla drama třetí třetiny a odvezla si na západ Čech výhru 5:3. Výsledek zopakovala i v rámci sedmého kola, když nedovolila v celém zápase svěřencům kouče Růžičky snížit na méně než dvě branky. A hattrick završili Západočeši počátkem listopadu, kdy vyrabovali slávistický led znovu, tentokráte po výsledku 3:0. Nejinak si vedli svěřenci kouče Jelínka i před svými fanoušky. Hosté sice dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání z 0:2 na 3:2, ovšem v 59. minutě vše rozsekl Tomáš Vlasák. Předposlední vzájemný duel skončil přesvědčivou výhrou indiánů 5:2, přestože ještě pět minut před koncem to bylo pouze o gól. Na tuto úctyhodnou sérii navázali indiáni v další sezóně výhrou 3:1 v Praze, avšak doma neudrželi dvoubrankové vedení a podlehli v nájezdech, stejným skóre (2:3sn) pak i v Praze. Poslední vzájemné měření sil v lednu nového roku patřilo hostům. Ti v ČEZ Aréně předvedli soustředěný výkon a dokráčeli k výhře 4:2. Samotné semifinále nakrojili Pražané výhrou 3:0, ovšem poté sami bez vstřelené branky padli. Podobně se doma vedlo indiánům, když v prvním utkání zvítězili 4:2, o den později však podlehli 2:3. Semifinálový mečbol pak v krásném utkání po přestřelce 5:4 urvali modrobílí a postup do finále doma stvrdili výhrou 4:2. I loni se dařilo více Západočechům. Ti dokázali v Praze uspět 2:0 a v odvetě 4:2. V roce 2014 pak oba celky doma bodovaly naplno. Série můj dům-můj hrad platí i v aktuálním ročníku, když v Praze uspěli domácí 4:1. Jak tomu bude nyní?

Změny v kádru

Tou největší je zřejmě odchod trenéra Vladimíra Růžičky. Ten stál za velkými úspěchy sešívaných, v klubu působil čtrnáct sezón a dvakrát dosáhl na příčku nejvyšší. Jeho místo zaujal kontroverzní člověk Ladislav Lubina. Z hostování se pak vrátili Daniel Krejčí, Tomáš Micka a Miloslav Čermák, ze Skalice přišel Jindřich Barák, po sedmi letech oblékne červenobílý dres i Tomáš Vlasák. O své místo v sestavě bojuje i další explzeňák Jan Heřman a dále veterán Jan Novák či útočníci Petr Stloukal, Richard Lelkeš a Lotyš Elvijs Biezais. Tuto pětici navíc doplnil slovenský forvard Erik Weissmann a maďarský reprezentant János Vas. Naopak tým opustil Petr Kadlec, jenž je již indiánem, Lukáš Krenželok s Petrem Jelínkem vyrazili do Liberce, Kyle Wharton do Klagenfurtu, Lukáš Žejdl do Třince, Vladimír Růžička mladší zkusí štěstí na testech v Rize a Dávid Skokan v Mountfieldu.

Letní příprava

Slavia do nové sezóny doslova vlétla. V osmi utkání nepoznala přemožitele, v systému na tři body by ztratila pouze jediný! Vše odstartovala výhra nad indiány 4:1, následoval fotbalový výsledek 1:0 s Libercem, výprask 5:0 si odvezl účastník KHL Záhřeb, 2:4 pak i jeho konkurent Vladivostok. Sešívaní ale umí i venku. Na turnaji vítězství ve švýcarském Vallée de Joux porazili Ženevu 3:0, Fribourg 4:3 a nakonec i ruskou Ladu Togliatti 3:2 v prodloužení. Zatím poslední utkání vyhráli svěřenci kouče Lubiny nad Klagenfurtem a sice v poměru 3:1.

Reprezentace

Již druhý kemp reprezentace se právě v těchto dnech koná v Rokycanech. Indiány zastupuje v brance Matěj Machovský, v obraně Vojtěch Mozík a v útoku Jakub Lev a Dominik Simon. Slavia má také svého vyvoleného, je jím Dominik Furch.

Výsledky posledních zápasů:

HC Slavia Praha 3
EC KAC Klagenfurt 1
(2:0, 1:0, 0:1)






Branky a nahrávky: 17. Tomek (T. Doležal, Krejčí), 20. Bednář (Sklenář, Vlasák), 24. Bednář (Tomica) – 44. Koch (Lundmark).
HC Slavia Praha: Furch – Barák, Valach, Štich, Knot, Krejčí, Novák, Beňovič – Sklenář, Vlasák, Bednář – Tomica, Klhůfek, Čermák – T. Doležal, Tomek, Stránský – Babka.



HC Škoda Plzeň 2
HC Verva Litvínov 3sn
(0:0, 1:1, 1:1)




Branky a nahrávky: 26. Kratěna, 54. Lev (Simon) – 37. Jurčík (Sklenička, Pavelka), 42. Pavelka (Martynek), rozh. náj. Jánský.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Ferenc, Marcel, Grin, Boháč – Pletka, Simon, Kratěna, Johnson, Lev, Balej, Kubalík, Kašpařík, Schleiss, Beran, T. Sýkora, Dvořák.