Keramici chtějí ve Vítkovicích potvrdit vzestup formy

P l z e ň - Ostravské Vítkovice zmítané vnitřními problémy budou dnes hostit keramiky v dalším boji o extraligové body. Keramici doposud na severní Moravě získali pouhý bod za prohru v prodloužení v Havířově. Domácí budou bojovat o ztracené sebevědomí, keramici však podle trenéra Fardy nejedou pro remízu.

Ne ledě se dnes nepotkají.
Dění ve vítkovickém klubu nenechává klidným žádného fanouška ostravského klubu. Neúspěšný vstup do sezóny, špatné výsledky a v novinách nastíněné problémy v mužstvu donutily funkcionáře a trenéry Vítkovic k tvrdším metodám. Z kádru byla na jeden zápas vyřazena trojice Melenovský, Kaděra, Zápotočný. Posledně jmenovaný již na soupisce ostravského klubu nefiguruje, neboť posílil prvoligovou Jihlavu. Někteří další hráči se zase nevyhli osobním pohovorům.

Svůj vstup do angažmá hlavního trenéra Vítkovice tedy neprožívá Ladislav Svozil nijak klidně. Přitom Severomoravany hlavní opory neopustily. Moravec, Burger, Trvaj, Výtisk či bratři Padělkové stále jejich dres. Mezi větší ztráty lze počítat jednoho z nejužitejčnějších obránců loňského ročníku Lukáše Galvase,

Keramici vstřelili loni
Vítkovicím 24 branek.
který přestoupil do Zlína, Daniela Semana (Slovan Bratislava), Romana Stantiena (Vsetína) a Leoše Čermáka, který ukončil hostování ze Slavie a přestoupil do Ruska.

Z hlediska hráčských přestupů nic nenasvědčovalo tomu, že by měli mít Vítkovičtí nějaké vážnější problémy. Do obrany přišel z Havířova Marek Černošek, Lukáš Zátopek z Německa, do vítkovického útoku prožil svůj už tak trochu tadiční návrat Luděk Krayzel, ze zámoří Stanislav Gron a z polské Osvětimi Leszek Laskiewicz.

Vítkovice jsou v současnosti na 12. místě extraligové tabulky se ziskem pouhých šesti bodů. V domácím prostředí se jim doposud příliš nedařilo. Před řídnoucími davy svých fanoušků dokázaly vyhrát až v 8. kole, kdy však přehrály rovnou aktuálního lídra Pardubice.