Po druhém Litvínovu čeká lídr tabulky

P l z e ň - Keramika Plzeň v pátek uhájila těsné vítězství nad druhým Litvínovem a v neděli ji čeká další soupeř ze samé špičky tabulky. Plzeň se na pardubickém ledě utká s lídrem tabulky. V případě vítězství se keramici bodově na Pardubice dotáhnou. Start utkání byl posunut kvůli Velké Pardubické až na 18:30.

Plzeňští hokejisté se před zápasem jistě rádi pozdraví s věčným smíškem, který v plzeňské šatně před několika lety vytvářel vynikající atmosféru - Davidem Pospíšilem. "Takový hráč jako byl David v plzeňské šatně nyní chybí. Dokázal vždycky udělat velkou legraci," říká centr elitní řady Josef Straka.

Naproti tomu v pardubickém dresu prožil svou extraligovou premiéru obránce Jaroslav Špelda, který nyní vysedává při extraligových zápasech na lavičce Keramiky. Při pardubickém titulu dělal Bartovi dvojku Dominik Hašek a za perníkáře si zahrál i Radek Matějovský, který v klubu hostoval ze Slavie Praha.

Impozantní je především pardubická produktivita, v prvních osmi zápasech nastříleli třicet branek. Teprve v posledních třech utkáních trochu poklesla, přesto však stále nastříleli perníkáři nejvíc gólů z celé extraligy. Výborně chytá gólman Adam Svoboda. Pardubice inkasovali pouze 17 branek, což je také s přehledem nejméně z celé extraligy.

Produktivní je především nestárnoucí Lubina, vedle něj roste i Tomáš Rolínek. Příliš se letos zatím nedaří Otakaru Janeckému, který v 11 zápasech zaznamenal pouhé dvě asistence. Pardubice se představí bez Michala Tvrdíka, který ve čtvrtek zamířil na dvouměsíční hostování do Karlových Varů.